Home > Culinair > Gilbert von Berg nieuwe chef restaurant Château Neercanne

Gilbert von Berg nieuwe chef restaurant Château Neercanne

Auteur: Jo Cortenraedt

Een lang voorbereide wissel in de keuken van Château Neercanne gaat per 1 november plaatsvinden. Gilbert von Berg (35) wordt dan de nieuwe chef de cuisine van restaurant Château Neercanne. Von Berg is al sinds 2007 hier werkzaam. Zijn leermeester Hans Snijders (63) wordt Executive Chef. Dat houdt in dat hij de totale gastronomie op Neercanne, dus ook in de Auberge en met name ook de partijen in de grotten en de bovenzalen, gaat coördineren en begeleiden.

Snijders is al sinds 1980 werkzaam op Neercanne en hij is er in geslaagd om onafgebroken een Michelin-ster te halen, hetgeen voor Michelin eind vorig jaar nog aanleiding was om daar een speciale prijs voor toe te kennen, vanwege de unieke prestatie. Een van de hoogtepunten voor Snijders was de lunch in 1991 tijdens de Eurotop voor de Europese regeringsleiders met onder meer Koningin Beatrix, president François Mitterrand, bondskanselier Helmut Kohl, premier John Major en premier Ruud Lubbers. Naar verluidt verliep die lunch in een dermate goede sfeer, dat de besprekingen in de uren erna leidden tot een akkoord over een Europese munt, oftewel de geboorte van de euro.

Hans Snijders heeft in al die jaren ook veel inmiddels zeer succesvolle chefs opgeleid. Een daarvan gaat hem nu zelf opvolgen.
Gilbert von Berg heeft onder meer gewerkt bij Beluga en is de laatste jaren  als junior Chef de Cuisine klaargestoomd om op termijn het stokje van Hans Snijders over te nemen.

,,Chef worden van Château Neercanne is voor mij een lang gekoesterde wens die werkelijkheid is geworden! Ik ben er ontzettend trots op, en het motiveert mij alleen maar meer in onze missie die onveranderd blijft: samen met ons hechte team het niveau van ons restaurant naar een nog hoger niveau tillen, zonder de klassieke basis en unieke sfeer van Château Neercanne uit het oog te verliezen.”

Kijk hier voor een recent interview met Hans Snijders.

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu