Home > Branded content > Het ING Huis Maastricht: ontmoetingsplek voor inspiratie en advies

Het ING Huis Maastricht: ontmoetingsplek voor inspiratie en advies

Het nieuwe ING Huis aan het Vrijthof in Maastricht is eerder een ontmoetingsplek dan een klassieke bank. Met het verdwijnen van de ouderwetse balie is de barrière tussen klant en medewerker voorgoed weggevallen. Dat maakt de weg vrij voor een goed gesprek over financiële wensen en dromen.

Modern en gezellig

In het ING Huis hangt een uitgesproken ontspannen sfeer. Verspreid drinken mensen een kopje koffie en het personeel wandelt er gemoedelijk rond en maakt hier en daar een praatje. De aankleding is even modern als gezellig. Het heeft misschien wel het meest weg van een lobby van een mooi hotel. Er zijn zitjes, er hangt kunst aan de muur en in de koffiecorner en er is een speelhoek voor kinderen. In het gastenboek kunnen klanten na afloop opschrijven wat ze ervan vonden. Klant en medewerker zitten niet meer tegenover elkaar, maar naast elkaar aan ronde tafeltjes. Alles is gericht op het faciliteren van een goed gesprek.

Prettige vibe

Pascal Ghelen, Lead Dagelijkse Bankzaken van de ING-kantoren in Zuid-Limburg, doet geen moeite om zijn enthousiasme onder stoelen of banken te steken. Hij spreekt trots over het nieuwe concept. „ING loopt hiermee echt voorop. Zowel onze klanten als onze medewerkers zijn enthousiast over de prettige vibe die hier hangt.”

Doelen, dromen en wensen

Het doel van het ING Huis schuilt in de drie-eenheid: ontmoeten, inspireren en adviseren. Het vernieuwde pand moet (potentiële) klanten vooral uitnodigen tot een gesprek over hun wensen en verlangens op financieel vlak. „Natuurlijk kun je hier nog altijd terecht als je pasje niet meer werkt,” zegt Pascal, „maar we willen vooral weten wat de financiële doelen, dromen en wensen van onze klanten zijn. Of het nu gaat om een hypotheek, pensioen of om een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen: we gaan er graag met ze over in gesprek.”

Uiteenlopende vragen

De vragen waarmee mensen binnenlopen in het ING Huis lopen uiteen. „Veel mensen hebben vragen over negatieve rente”, vertelt Pascal. „Daar kunnen we helaas niets aan veranderen, maar we kunnen wel met klanten meedenken over alternatieven. Beleggen in vastgoed of een mixfonds is dan bijvoorbeeld een goede optie.” Er melden zich ook veel starters op de huizenmarkt bij het nieuwe ING Huis, vaak samen met behulpzame ouders. „De huizenprijzen gaan nog altijd omhoog en ouders willen hun kinderen graag een handje helpen. We kijken dan samen wat de opties zijn.”

Financiële toekomst

Lex Roumen en Anouk Simons zijn financieel coach bij ING en tonen zich verheugd over hun nieuwe werkplek. „Gesprekken komen hier op een prettige manier tot stand”, vertelt Anouk enthousiast. „Mensen waarderen de openheid en de informele sfeer. Ze vinden het fijn om onder het genot van een kop koffie te sparren over hun financiële toekomst.” Lex werkt ook veel met zakelijke klanten. „Ik vind het prachtig om te horen wat ondernemers drijft, wat hun passie is”, vertelt hij. „Dat is echt aanstekelijk.”

Menselijk contact

Stevie Voorjans is sinds anderhalf jaar new talent, oftewel trainee, bij ING Bank. Hij geldt als de jonge hond van het team en zorgt voor een hoop nieuwe energie in de club. „Ik voelde me hier meteen thuis”, vertelt hij. „Dit is echt een plek om trots op te zijn, zeker als je uit Maastricht komt.” De meeste praktische bankzaken regelen ING-klanten via de app of website, maar in het ING Huis krijgen klanten die minder vaardig zijn op de digitale snelweg hulp van Stevie. „In een wereld die steeds meer digitaal is geworden, wordt juist het menselijke contact belangrijk.”

Team ING Huis Maastricht

Pascal Ghelen, Caius Stuijts, Maikel van Herten, Lucio Profeta, Stevie Voorjans, Lex Roumen, Anouk Simons en Audrey Hofland

Vrijthof 45, Maastricht (NL) – ing.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.