Home > TEFAF > Speciale exposities in Maastrichtse galeries

Speciale exposities in Maastrichtse galeries

Maastricht Gallery Weekend was afgelopen nazomer meteen een groot succes. Editie twee van het evenement kan al op de kalender worden gezet voor 20 tot en met 22 oktober. De initiatiefnemers, vier galeries uit het centrum van Maastricht, hebben ook tijdens TEFAF speciale exposities samengesteld.

Pontarte

Vijf weken lang komen moeder en zoon samen in galerie PontArte. Marc Prat (Mataró, 1971), een van de succesvolste kunstenaars van PontArte, heeft het schilderen geleerd van zijn moeder, Rosa Codina Esteve (Mataró,1948). Zij is een gevierd kunstenaar en docent. Beiden werken met hetzelfde palet en met dezelfde techniek, maar het werk van Prat is figuratief, terwijl het werk van zijn moeder bijna abstract en ingetogen is.

Rosa Codina Esteve | Marc Prat Codina Opening 4 maart 2023, 17 uur 4 Maart – 10 april, donderdag t/m zaterdag 11-17 uur. Overige dagen op afspraak –pontarte.com

Rob van Rijn kunsthandel galerie

Deze galerie presenteert een expositie van beelden uit de nalatenschap van de beeldhouwer Arthur Spronken (1930-2018). Bijzondere beelden, omdat de kunstenaar ze voor zichzelf heeft bewaard. Vaak eenmalige gietsels, nooit te koop aangeboden en niet eerder tentoongesteld.  Daarnaast worden belangrijke schilderijen en gouaches getoond van onder meer de kunstenaars Aad de Haas, Bram Bogart, Eugène Brands, Jef Diederen, Anton Heyboer, Ger Lataster en Herman Gouwe. Ook is een prachtig werk van beeldhouwer Fred Carasso te zien.  Tijdens TEFAF alle dagen open van 11–18 uur –robvanrijn.nl

Artichoque art gallery

De Belgische kunstenaar Jan Samyn presenteert tijdens TEFAF de expositie Ma Machine d’Émotions. Al schrijvend maakt Samyn schetsen van fictieve machines, die een labyrintische orde van woorden, beelden, symbolen en kleuren bevatten. In die complexiteit verbergt hij zich het liefst, als een eeuwige nomade, rusteloos op zoek. Daarnaast presenteert Artichoque Art Gallery een gevarieerde selectie hedendaagse kunst in een prachtig monumentaal pand in hartje Maastricht. Van schilderijen en fotografie tot bronzen sculpturen en keramiek. Nieuw in de collectie is werk van de Italiaanse landschapskunstenaar Max Serradifalco. In zijn werk experimenteert hij met de grenzen tussen reizen, fotografie en geografie.

Iedere zaterdag geopend van 12–18 uur, de overige dagen op afspraak. Brusselsestraat 51, 6211 PB Maastricht –artichoque.nl

Galerie MOA

In de unieke ambiance van het monumentale stadspalazzo aan de Grote Looiersstraat wordt during TEFAF werk getoond van de internationaal actieve kunstenaars Yan Marczewski (schilderijen), Den Bar (sculpturen), Yvan Richeux (schilderijen) en Jean-Marc Spaans (fotografie).

Gedurende TEFAF alle dagen geopend van 12-18 uur –galeriemoa.nl

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.