Home > Link > 4 x Tropisch weekend in Limburg

4 x Tropisch weekend in Limburg

Volgende week luidt officieel het startschot van de zomer. Zoals dat in Nederland gaat, gaan weer en seizoen niet altijd hand in hand. We hebben dan ook al aardig wat zomerse dagen achter de rug en staan aan de vooravond van een zonovergoten weekend. Wat doe jij in zo’n zonovergoten weekend? Zoek je de warmte op of kies je juist voor verkoeling? Met deze tips kom je er vast wel uit.

  1. Ga varen

Zon op de snoet, haren in de wind. Genieten van donkerblauwe vergezichten en misschien af en toe even het (Maas)water in. Het vergt vaak even wat voorbereiding – lees: zomerse versnaperingen voor aan boord inkopen en bereiden en het in- en uit het water laten van je schip – maar dan heb je ook wat. Zo’n dagje varen is eigenlijk alles wat de innerlijke mens nodig heeft (en kan door de wind op het water ook best wel verkoelend zijn). Klinkt overigens als een heel dure hobby, maar dat hoeft niet per se. Je hoeft geen sloepje te bezitten om er een te varen en als je er dan toch zelf eentje wil kopen hoeft dat niet per se giga duur te zijn!

  1. Terrasje pikken

We hebben het in die ontelbare lockdowns enorm gemist: terrassen. Bij 35 graden liefst wel onder een parasol en misschien naast een vernevelaar, voor de rest moeten de ijskoude cocktails en af en toe een briesje het werk doen. Ben je meer van het briesje en minder van de hitte? Kies dan een restaurant met airco en laat je voor de rest verrassen door de kookkunsten van de kok (pas wel op aan het einde van je lunch of diner, van airco naar 35 graden kan nogal een klap zijn voor je lichaam!)

 

  1. Tuin make-over

Oké, truth be told, dat hat je eigenlijk een paar weken geleden al moeten doen, dan had je komend weekend gewoon in je eigen tuin kunnen liggen. Maar het is nog niet te laat voor de officiële start van het seizoen, nieuwe plantjes, nieuwe tuinstoelen – of ga je gewoon direct voor complete tuin sets? – leuke lampjes voor de sfeer en je tuin is in een handomdraai klaar voor een heerlijke zomerse bbq.

 

  1. Relaxen in de spa

Een dagje tot rust komen kan nooit kwaad. De spa is daar eigenlijk 365 dagen per jaar geschikt voor, zeker als jou lokale spa een buitenbad heeft. Ontspannen zonder de schreeuwende kinderen van een regulier buitenbad. Geniet!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.