Home > Culinair > St. Martinus maakt mousserende wijn voor Hotel Okura Amsterdam

St. Martinus maakt mousserende wijn voor Hotel Okura Amsterdam

Het Limburgse wijndomein St. Martinus heeft een eigen mousserende wijn gemaakt voor het bekende vijfsterren Hotel Okura in Amsterdam. De zogenoemde Cuvée Okura is een co-productie van de Okura-sommeliers Noël Vanwittenberg en Menno Tol, en oenoloog Stan Beurskens van St. Martinus. De cuvée is gemaakt volgens méthode traditionelle, heeft een lichte mousse en bevat tonen van citrus en witfruit.

Sommelier Noël Vanwittenbergh over de samenwerking: „Ondanks dat ik al 25 jaar mag werken in de top van de culinaire wereld, heb ik nog niet eerder de kans gehad om een wijn te maken samen met een oenoloog van dit kaliber. Het is erg mooi om de keuzes die we gaandeweg het proces gemaakt hebben, nu terug te proeven in de wijn. Bij het samenstellen van de smaakintensiteit was de samenwerking met St. Martinus onontbeerlijk.”

Cuvée Okura is exclusief verkrijgbaar via (de webshop van) Hotel Okura en staat op de kaart bij de vier restaurants in het hotel: Ciel Blue **, Yamazato *, Serre (Bib Gourmand) en Szanka.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.