Home > Culinair > Rantrée introduceert veganmenu op sterrenniveau

Rantrée introduceert veganmenu op sterrenniveau

Ze waren in 2018 de eersten in de provincie die een volledig vegetarisch menu op topniveau aanboden. Nu gaan Ralph Hermans en Jennifer Silvius van restaurant Rantrée in Maastricht nog een stapje verder: in hun zaak heb je vanaf nu de mogelijkheid om een volledig veganistisch menu op sterrenniveau te eten. Daarmee is Rantrée opnieuw de eerste en enige in heel Limburg.

Toen ze vier jaar geleden hun vegalicious menu introduceerden, hadden ze nooit gedacht dat tegen 2022 ruim 25 procent van hun gasten voor deze optie zou kiezen. Reden voor dat grote succes is de filosofie van chef Ralph Hermans dat je bij een vegetarisch gerecht niet ‘gewoon’ het stukje vlees of vis moet weglaten – ‘dan zou je het fundament weghalen en de muren laten staan’ – maar een geheel nieuw gerecht moet creëren. Het zijn dan ook niet alleen vegetariërs die bij Rantrée voor het vegalicious menu kiezen.

De laatste tijd steeg ook de vraag naar een volledig vegan menu. Dat zette de chef aan het denken. Al gauw kwam hij tot de conclusie dat het fameuze vegalicious menu al voor 80 procent uit plantaardige ingrediënten bestond, en hij maar kleine aanpassingen hoefde te doen om dat volledig vegan te maken. Sinds dit najaar heeft het vegalicious menu dan ook plek gemaakt voor een volledige veganistische variant.

Benieuwd naar de wondere wereld van veganistisch koken op absoluut topniveau? Rantrée is voor diner geopend van dinsdag tot en met zaterdag, donderdag tot en met zaterdag ook voor de lunch – rantree.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.