Home > Culinair > Michelinster voor Hoeve de Bies

Michelinster voor Hoeve de Bies

Restaurant Hoeve de Bies in St. Martensvoeren in de Belgische Voerstreek heeft een Michelinster gekregen bij de presentatie van de Belgische selectie 2024 in Antwerpen.

Volgens de toonaangevende culinaire restaurantgids wordt bij Hoeve de Bies op hoog niveau gekookt, geïnspireerd door de streek, en dat in een prachtig natuurlijk kader. Hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin zegt tegen Chapeau: „Dit mooie restaurant wordt gerund door gedreven mensen die perfect aanvoelen hoe ze een hoogwaardige keuken moeten combineren met de smaken en producten van de streek. Het is fijn om te zien dat de Voerstreek, die al heel bekend is als toeristische regio, nu ook in de culinaire top meedraait.”

Chef Maurice Huynen, afkomstig uit Eijsden, toonde zich trots bij de uitreiking. „Dit is een geweldige erkenning voor het werk dat we de afgelopen jaren verricht hebben. We hebben een oude boerenstal, waar pannenkoeken en soep geserveerd werden, omgetoverd door een mooie eigentijdse zaak met een hoogwaardige keuken. Dat was een enorme uitdaging maar het is gelukt, getuige deze prijs.” Ondanks alle geruchten zag hij de ster nog niet aankomen. „Ik dacht dat het nog iets te vroeg was, maar het voelt natuurlijk heel goed aan. We hebben de zaak de afgelopen jaren uitgebouwd en vernieuwd en nu heb ik zo een gevoel van: he he, wij zijn er. En dat met elke dag tevreden gasten uit Nederland en België, en ook een stukje Duitsland.”

Ook zijn sommelier Peterhans van Harinxma reageerde enthousiast. „Met de wijnkaart had ik al rekening gehouden met dit niveau, dus ik denk wel dat we het ook hebben waargemaakt.”

Huynen en Van Harinxma hebben in het verleden een tijd samengewerkt bij Hans van Wolde in de tijd van Beluga Loves You in Maastricht. Op een gegeven moment kriebelde de uitdaging voor een eigen zaak waarvoor de locatie net over de grens werd gevonden. Beide heren nemen de trein terug uit Antwerpen en hopen vanavond in hun zaak in de Voerstreek een mooi feestje met vrienden en gasten te kunnen bouwen.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.