Home > Culinair > Limburgse gastronomie beleeft prachtige avond in Roermond

Limburgse gastronomie beleeft prachtige avond in Roermond

De tweede editie van het Limburgs Culinair Gala, georganiseerd door Chapeau Magazine, is een doorslaand succes geworden. In de feestelijk ingerichte Oranjerie in Roermond werden de bijna 250 gasten op stijlvolle wijze verwelkomd voor een mooi aperitief, begeleid met amuses van niemand minder dan de topchefs Margo Reuten (Da Vinci*), Nico Boreas (Sabero**), Edwin Soumang (ONE*) en Jeroen van Gansewinkel (Damianz).

Dezelfde chefs, begeleid door veel eigen mensen plus de hele equipe van de Oranjerie, zorgde daarna voor een prachtig 4-gangendiner op hoog niveau. Niet alleen qua gerechten, maar ook qua locatie, want de gasten zaten op het podium in het theater van de Oranjerie.

In de volle ‘zaal’ – vooral gevuld met mensen uit de wereld van de Limburgse gastronomie – was er niet alleen veel aandacht voor deze culinaire kunsten, maar ook voor de nieuwe Michelin-sterren in Limburg en natuurlijk de jonge talenten, die hadden gestreden voor de awards. Want daar is het hele initiatief om te doen, om de gastronomie in Limburg extra in het zonnetje te zetten en vooral te laten zien dat dit voor jonge mensen een mooie branche is om in te werken.

Alle gasten waren het er niet alleen over eens dat de kwaliteit de gerechten en dranken deze avond bijzonder hoog was, ook de ambiance met live-muziek en op het einde een dj was bijzonder sfeervol. De collegialiteit in de topgastronomie in Limburg is groot, het leek één grote familie.

Dat smaakt naar meer.

De dames van Chapeau werden voor de gelegenheid gestyled door het team van de Bijenkorf Maastricht.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu