Home > Culinair > Eric Swaghoven wil terugvechten voor een ster

Eric Swaghoven wil terugvechten voor een ster

Om de feestvreugde bij de presentatie van de nieuwe gids te voorkomen, belt Michelin tegenwoordig in het weekend ervoor al met de restaurants, als er slecht nieuws te melden is.

Dat ervaarde onder meer Eric Swaghoven van restaurant Valuas in Venlo, dat vanaf vandaag in de nieuwe gids vermeld zal worden zonder een ster.

De verbijsterde patron Eric Swaghoven heeft zich heilig voorgenomen om terug te vechten. „Wij gaan alles op alles zetten om dit recht te trekken”, zo was zijn reactie. Hij suggereerde dat het vervallen van de ster te maken zou kunnen hebben met het wisselen van de ruimte in zijn zaak aan de Maas. Op de plek van het gastronomisch restaurant is sinds vorig jaar brasserie La Vie gevestigd, dat een Bib Gourmand heeft. En op de plek van de brasserie is nu het gastronomisch restaurant ondergebracht. „Dat was gewoon een praktische keuze, juist om de gasten van het gastronomisch restaurant meer ruimte en comfort te bieden. De kwaliteit van het eten is hetzelfde gebleven, dus dat zou vreemd zijn. Wij waren blij dat we door de heel moeilijke corona-periode waren gekomen en dan krijg je dit. We gaan knokken om die ster weer terug te krijgen.”

Venlo en directe omgeving heeft nu geen sterrenzaak meer. Eerder verloor restaurant Aubergine de ster.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.