Home > Business > Hotelier Rino Soeters opent Townhouse Designhotel Den Haag

Hotelier Rino Soeters opent Townhouse Designhotel Den Haag

De Maastrichtse hotelgroep LBG Hotels, een collectie van bijzondere hotels in Maastricht, Eindhoven en Amsterdam, opent in 2022 een locatie in Den Haag. Op loopafstand van onder meer het Binnenhof, het ministerie van Financiën en de Haagse campus van de Universiteit Leiden komt Townhouse Designhotel Den Haag, een laagdrempelige horecagelegenheid waar je zowel kunt overnachten als uitgebreid kunt eten. ,,Van de ochtend tot avond. Zoals je van Townhouse gewend bent halen we de stad ‘naar binnen’, alsof je thuis bent in het huis van de stad waar je logeert bij een local”, aldus Rino Soeters, eigenaar van LBG Hotels.

De Maastrichtse hotelondernemer – hij maakte de afgelopen jaren landelijk naam met een aantal bijzondere hotelconcepten waaronder Hotel Mariënhage (Eindhoven), Townhouse Designhotel Maastricht, Mabi Hotel (Maastricht) en de budgethotels Kaboom (Maastricht) en Qbic (Amsterdam-Zuid) – is de coronacrisis allerminst een aanleiding geweest om stil te blijven zitten, zo laat hij weten. ,,Ook tijdens deze pandemie blijven wij investeren in de toekomst.”

Soeters won in 2011 met zijn vernieuwende Townhouse-concept de felbegeerde Dutch Hotel Award, een landelijke prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor het meest inspirerende of vernieuwende hotelconcept.

De ambitieuze uitbreiding naar het financiële centrum van Den Haag is niet het enige project dat LBG Hotels heeft uitstaan. De dertien kamers in hotel St. Martenslane – nu nog een familiehotel in de Sint Maartenslaan in Maastricht pal tegenover het Townhouse Hotel in dezelfde laan – worden omgebouwd tot stadsappartementen (compleet met kitchenette), waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor een wat langer verblijf in de Limburgse hoofdstad.

De naam hotel St. Martenslane komt te vervallen. Het appartementencomplex wordt begin maart opnieuw geopend onder de naam Townhouse Apartments. ,,Met deze bijzondere transitie brengen we de beleving van Townhouse naar de overkant van de straat”, aldus Soeters. Hij spreekt van ‘een kwalitatieve verbeterslag waarmee de eerste stap gezet in uitbreiding van het merk Townhouse’.

Ook in Boutique Hotel Mariënhage in Eindhoven – gevestigd in een prachtig gerestaureerd klooster in het centrum van de stad – wordt op dit moment volop gewerkt. Het hotel wordt uitgebreid met tien kamers, een wellness en een fitness, waar gasten tijdens hun verblijt onder begeleiding van een personal coach aan hun conditie kunnen werken.

lbghotels.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!