Nieuw Nieuw
Restaurant
Maastricht

Wijnrestaurant Mes Amis

Zie je in een gemiddeld fine dining restaurant dat wijnen worden uitgekozen op basis van de gerechten die er in de keuken worden gecreëerd, bij Mes Amis gaat het nét even iets anders. In het restaurant van de familie Doelen is het wine first, Limburgse wijn om precies te zijn. Gastvrouw, mede-eigenaar en vinologe Annaline Doelen geldt als een pionier op het gebied van Limburgse wijn. Al ver voor de opening van het familierestaurant in 2001, had zij in de gaten dat de Limburgse wijnmakers goud in handen hadden. Al meer dan twee decennia schenkt zij bij Mes Amis dan ook louter wijnen uit Nederlands en Belgisch Limburg. In sommige gevallen zelfs exemplaren die ze in samenwerking met de Limburgse wijnmakers ontwikkelt.

De keukenbrigade onder leiding van zoon, mede-eigenaar en chef-kok Patriek Doelen baseert verfijnde gerechtjes op de smaken van de mooiste Limburgse wijnen. Daarvoor werken zij zo veel mogelijk met leveranciers en producten van dicht bij huis, al kan hier af en toe wel een uitstapje naar wat verder weg gemaakt worden. Door op deze manier te werk te gaan, presenteert het team van restaurant Mes Amis prachtige, kraakverse en vooral pure smaakbelevingen die perfect pairen met de absolute parels uit de Limburgse wijngaarden.

Samen geserveerd in een knus, huiselijk monumentaal pand aan de rand van het Maastrichtse stadscentrum. Enkele deuren verder vinden we Goesting in Limburgse wijn, de wijnwinkel van Mes Amis, waar de Limburgse wijnen te koop zijn voor thuis.

Deel dit profiel:

Lees meer over

Wijnrestaurant Mes Amis