Home > Living > Eefjes living > De vijf leukste Nederlandse interieurmerken van dit moment

De vijf leukste Nederlandse interieurmerken van dit moment

Hoewel Dutch Design zeker geen onbekend fenomeen is, is het voor mij persoonlijk toch echt uitzonderlijk te noemen als ik een in Nederland ontworpen meubel of accessoire koop. Ik denk dat het enige design van eigen bodem bij mij thuis – op wat HEMA-prullaria na – eetkamerstoelen van Pastoe zijn. Dat moet beter.

Als ik op zoek ga naar nieuwe meubels of accessoires, duik ik al snel de kant op van mijn geijkte, favoriete Scandinavische merken. Tot voor kort. Want ik ontdek de laatste tijd steeds meer woonmerken die ik fantastisch vind, waarbij ik er pas in een later stadium achter kom dat het ‘gewoon’ uit Nederland komt. En dat vind ik leuk. Zéker in deze post-covid-tijden, waarbij we hopelijk óók allemaal hebben geleerd dat niet alles van ver hoeft te komen. Support your locals dit zijn mijn favoriete Nederlandse woonmerken van dit moment, inclusief prettig prijskaartje.

1.Aime Té

Een merk dat de Japandi-trend lijkt te belichamen, is Aime Té. Je zult hier geen bonte kleurenconfetti aantreffen, de designmeubels en -accessoires zijn er stuk voor stuk in een rustig palet: grijs, marmer, hout, zwart, wit – en alles wat daar tussenin zit. De showroom in Rotterdam straalt rust uit: eenmaal binnen wil je alles zo copypasten naar je eigen huis.

2. FEST

Smullen, dat is het bij FEST. Een bijzettafel volledig gemaakt van glazen spiegels, een lamp die iets weg heeft van een cactus (maar dan met een twist!) of een heerlijke hoekbank in de perfecte zachtroze kleur. Daarvoor kom je naar FEST. Met inmiddels zes winkels in Nederland en België wordt het gelukkig steeds makkelijker om even te gaan proefzitten.

3. The Souks

Ben je op zoek naar een mooi kleed, dan kijk je het beste bij The Souks. De Nederlandse Sandra uit met haar winkel haar liefde voor Marokko. Het vakmanschap van de lokale bevolking, het handwerk en de mooie materialen zijn ongeëvenaard. Geen kleed nodig? The Souks heeft ook accessoires als kussens, schoenen en tassen.

4. Casa Gitane

De twee vrouwelijke oprichters van Casa Gitane reizen samen de wereld rond op zoek naar eclectische vondsten. Dat zie je dan ook terug in de interieurcollectie: een mooie mix van unieke stukken en eigen ontwerpen. Voor de liefhebbers van natuurlijke materialen en vormen.

5. HK Living

Voor velen al een bekender merk, maar daarom niet minder geweldig: HK Living. Je zou het zo scharen tussen de Scandi-merken, maar het is toch echt hartstikke Hollands. De meubels en accessoires knipogen met regelmaat naar de jaren zeventig, of zelfs enkele decennia eerder. Retro, vintage, geef het beestje maar een naam. Mooi is het zeker.

show auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu