Home > Link > Met je bedrijf deelnemen aan een beurs? Volg dan deze 6 tips!

Met je bedrijf deelnemen aan een beurs? Volg dan deze 6 tips!

Sta je binnenkort met je bedrijf op een beurs en heb je geen idee waar je moet beginnen? Dat is niet zo gek, want als deelneemt aan een beurs zijn er best een aantal dingen waaraan je moet denken. Van het inkleden van je beursstand tot een goede training van je medewerkers: als je je beursdeelname succesvol wilt maken, zie je beter niets over het hoofd. Wij delen 6 praktische tips!

Bereid je voor

First things first: een goede voorbereiding is het halve werk, toch? Begin dus ruim van tevoren met het plannen van je beursdeelname. Stel een duidelijk doel vast: wat wil je bereiken tijdens de beurs? Wil je nieuwe klanten werven, bestaande klanten ontmoeten, je merkbekendheid vergroten of misschien wel nieuwe partners vinden? Zodra je je doel hebt bepaald, kun je een strategie ontwikkelen om dit doel te bereiken.

Zorg voor een aantrekkelijke stand

Je stand is je visitekaartje op de beurs, dus zorg ervoor dat deze opvalt tussen alle andere stands. Kies voor een opvallend ontwerp dat past bij je merk en je doelgroep aanspreekt. Denk ook na over de lay-out van je stand en zorg ervoor dat deze uitnodigend en toegankelijk is voor bezoekers. En vergeet natuurlijk niet om je stand te voorzien van een duidelijke branding en informatie over je producten of diensten.

Train je medewerkers

Je stand kan nog zo mooi zijn, maar uiteindelijk zijn het je medewerkers die het verschil maken. Zorg ervoor dat je personeel goed getraind is en dat ze over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om bezoekers te verwelkomen, vragen te beantwoorden en leads te genereren. Voorzie ook visitekaartjes voor al je medewerkers, zodat ze vlot contacten kunnen leggen.

Bied iets waardevols aan

Maak je stand aantrekkelijk voor bezoekers door iets waardevols aan te bieden, zoals een gratis demo, een speciale aanbieding of een leuke activiteit. Dit trekt niet alleen meer mensen naar je stand, maar het geeft je ook de kans om in contact te komen met potentiële klanten en waardevolle leads te genereren.

Promoot je aanwezigheid

Laat van tevoren weten dat je op de beurs staat en nodig je klanten en prospects persoonlijk uit om langs te komen. Je kan bijvoorbeeld enveloppen bedrukken met het logo van je bedrijf en belangrijke klanten een persoonlijke uitnodiging sturen. Gebruik ook sociale media, e-mailmarketing en je website om je aanwezigheid te promoten en bezoekers te laten weten wat ze kunnen verwachten op jouw stand. Een tip? Vergeet ook niet om de officiële hashtag van de beurs te gebruiken om je bereik te vergroten en in contact te komen met andere deelnemers en bezoekers.

Follow-up na de beurs

Je werk zit er niet op zodra de beurs voorbij is. Zorg ervoor dat je direct na de beurs contact opneemt met de leads die je hebt verzameld en bedank ze voor hun bezoek aan je stand. Stuur bijvoorbeeld gepersonaliseerde follow-up e-mails, bel potentiële klanten op en plan vervolgafspraken om de relatie verder op te bouwen. En vergeet ten slotte ook niet om de feedback van bezoekers te verzamelen, zodat je kunt leren van je ervaring en je volgende beursdeelname nog succesvoller kunt maken.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.