Home > Link > Haal duurzaamheid in bed

Haal duurzaamheid in bed

Duurzaamheid, je ontkomt er niet aan. Logisch, een gezondere wereld en betere toekomst bereiken we alleen samen. Dat gaat sommige mensen beter af dan anderen; duurzaam leven gaat dan ook niet over rozen, daar moet je moeite voor doen en tijd in investeren, toch? Het antwoord is nee, anno 2023 draag je ook slapend je steentje bij aan een happy & healthy planeet. We vertellen je graag hoe dat zit.

De key zit ‘m in je matras. Die moet in eerste instantie natuurlijk vooral lekker liggen, maar die kán ook hartstikke goed voor het milieu zijn: als je voor een matras van natuurlatex kiest that is… Natuurlatexmatrassen zijn grotendeels gemaakt van natuurrubber, een hernieuwbare en natuurlijke grondstof. Dat betekent dat een matras zelfs nadat ‘ie zijn beste tijd heeft gehad, nog voor andere doeleinden gebruikt kan worden.

Duurzaam

Met een natuurlatex matras van allnatura hoef je je geen zorgen te maken om het materiaal dat wordt gebruikt. De matrassen zijn namelijk gemaakt van natuurlijke producten. Naast natuurrubber worden materialen als scheerwol, katoen uit biologische teelt, paardenhaar en kokos gebruikt. Het resultaat gaat maar liefst 12 tot 15 jaar mee, en als ‘ie dan ‘op’ is, is het materiaal volledig hernieuwbaar. Een ander bijkomend voordeel van een natuurlatexmatras ten opzichte van een matras van synthetische latex is dat het maken en transporteren van de matras tot 10% minder energie kost. In het geval van allnatura worden de matrassen daarnaast op maat geproduceerd, waardoor onnodig afval wordt vermeden.

Gezond slapen

Behalve werken aan een gezonde planeet, kun je al slapend op een natuurlatexmatras in bepaalde gevallen ook werken aan je eigen gezondheid. Het gebruikte natuurlijke materiaal is immers 100% antibacterieel, onderhoudsvriendelijk, makkelijk te reinigen en stofvrij. Dat helpt met het tegengaan van allergieën met een goede nachtrust als resultaat. Ook zorgen deze matrassen van nature voor een goede ventilatie, waardoor vocht of warmte zich niet kunnen ophopen. Met de biologische koudschuim matras is die goede ventilatie een garantie, vooral als je niet kan stilliggen. Door draaien in de slaap wordt de lucht namelijk voortdurend uit de matras geperst en weer naar binnen gezogen.

Ligcomfort

Natuurlijk mogen we een van de belangrijkste aspecten van een matras niet vergeten: het ligcomfort. Voor een goede nachtrust moet je optimaal liggen zodat je helemaal kunt opladen. Dankzij hun hogere puntelasticiteit – dit zorgt ervoor dat je matras zich goed vormt naar je lichaam – ervaar je op een natuurlatexmatras een veel beter ligcomfort dan op andere matrassen. Puntelasticiteit in de matras, evenals hardheid, kunnen in het geval van allnatura matrassen volledig op maat aangepast worden. Dat betekent dat er rekening gehouden wordt met leeftijd, lengte en gewicht, maar ook slaappositie, gezondheidsklachten en tal van andere (slaap)behoeften. En de uitvoering… ook daar kun je alle kanten mee op: zelfs op kampeervakantie kun je op een natuurlatexmatras van allnatura slapen.

Kortom: altijd en overal lekker, goed en duurzaam slapen. Was het altijd maar zo makkelijk..

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.