Home > Geen categorie > Verduurzaam je leven: natuurlijk slapen

Verduurzaam je leven: natuurlijk slapen

‘Een goed begin is het halve werk’, een spreuk die éigenlijk op het hele leven van toepassing is. In het geval van slapen ook een erg allesomvattende spreuk: word jij goed uitgerust wakker, dan ligt de wereld de hele dag aan je voeten. Voeg daaraantoe dat je nachtrust ruim 30% van je leven in beslag neemt: mocht je dus niét (kunnen) genieten van je welverdiende rust, dan geniet je dus niet meer dan 70% van de tijd.

 

Denk jij na het lezen van deze feiten: ‘ik kan inderdaad wel een goed begin gebruiken’ of ‘ik ga voor 100%’? Dan hebben we goed nieuws, want het hoeft niet zo moeilijk – of duur – te zijn om 100% te genieten van je horizontale uurtjes. Met allnatura kan het zelfs helemaal biologisch: zij maken namelijk klassieke natuurlijke matrassen. Zo ben je er niet alleen van gegarandeerd dat je lekker ligt, maar ook dat je ’s nachts net zo goed voor jezelf zorgt als dat je dat overdag doet: biologisch, natuurlijk en zonder toevoegingen waarvan je niet weet waar ze vandaan komen.

 

Benieuwd naar natuurlijke materialen in de slaapkamer? Er bestaan ten minste drie verschillende natuurlijke matrassen: natuurlatex materialen, ecologisch sexy, gemaakt van 100% natuurrubber, natuurvezel matrassen, denk daarbij aan een kokosmatras, een hennep matras of een matras met paardenhaar. Grote favoriet zijn de biologische koudschuim matrassen: vocht doorlatend en ademend.

 

De keuze is reuze, dat zie je wel. Hoe maak je dan de keuze voor de perfecte matras? First things first: heb je een nieuw matras nodig? Als je maar 70% geniet, is het antwoord sowieso ‘ja’. Daarbij zijn er nog een aantal andere maatstaven voor de aanschaf van een nieuw matras. Zo is het wel zo hygiënisch om elke 8 tot 10 jaar je matras te wisselen (ook als je heel goed poetst). Mocht je eerder al het gevoel hebben dat je een nieuw matras nodig hebt, kun je natuurlijk ook een stopper aanschaffen om dat probleem te tackelen.

 

Bij de aanschaf van die stopper of dat nieuw matras, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Te beginnen met jouw lichaamsfacts: leeftijd, lengte, gewicht. Daarbij willen de mensen van allnatura graag weten hoe je slaapt: buik, rug, zij, ondersteboven, elke nacht ergens anders?

 

En dan is er nog een hele waslijst aan behoeften waar makkelijk, zonder al te veel moeite, aan kan worden voldaan. Denk aan matrassen voor mensen met over- of juist ondergewicht. Denk aan matrassen voor mensen met een allergie of lichamelijke klachten aan bijvoorbeeld de rug. Er zijn matrassen voor vrouwen, mannen, kinderen of baby’s. Partnermatrassen voor de lovebirds. Er zijn zelfs vegan matrassen voor de echte diehards. Je kunt wel stellen: er is voor ieder wat wils. En wat je ook wil: bij allnatura is het sowieso altijd ecologisch verantwoord en orthopedisch doordacht.

 

‘Maar een goed begin is pas het halve werk’ voegde de Jeugd van Tegenwoordig er ooit aan toe… Is je matras het probleem niet? Kijk dan eens naar deze 8 tips om je slaapritme te verbeteren.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.