Home > Link > Zo maak je je tuin winterklaar in vier stappen

Zo maak je je tuin winterklaar in vier stappen

Met de winter in aankomst, is het tijd om je tuin voor te bereiden op de koude maanden. Ondanks we dan vaak minder tijd in onze tuin doorbrengen, is het wel de moeite waard om aandacht te besteden aan het klaarmaken van je buitenruimte voor de koudere maanden. Met deze stappen ligt je tuin er deze winter tevens sfeervol en comfortabel bij.

Bestendige meubels

Bij de aanschaf van tuinmeubilair is het belangrijk om meubels te kiezen die bestand zijn tegen het natte en koude winterklimaat. Dit geldt voor loungesets, tafels en stoelen, als accessoires. Tuinmeubelwereld.nl biedt een assortiment weerbestendige meubels in alle soorten, maten, kleuren en materialen. Als je lang van je tuinmeubilair wil genieten, is het dus zaak om je tuinmeubilair zorgvuldig te kiezen.

Gras en ander groen

Om het gazon de ruimte te geven om te ademen en licht te ontvangen, is het regelmatig verwijderen van bladeren een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Zo vermijd je veel werk in één keer. Om te voorkomen dat bevroren grassprieten afbreken, is het cruciaal om zo min mogelijk op het gazon te lopen in de winter, vooral wanneer het vriest. Daarnaast is het belangrijk om je buitenplanten te beschermen wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt.

Terrashaard

Vervolgens is het tijd om je wintertuin aan te kleden en te verwarmen. Begin met het inrichten van een knus hoekje. Zodra de geschikte tuinmeubels geïnstalleerd zijn, is het tijd om een terrashaard toe te voegen. Deze haard is niet alleen geschikt voor de koudere seizoenen, maar biedt ook warmte op koelere zomeravonden. Met een sfeerhaard kun je het hele jaar door comfortabel buiten zitten.

Meubilair bescherming

Na een heerlijke najaarsavond rond de terrashaard is het van belang om je tuinmeubilair te beschermen voor langdurig behoud. Investeer daarom in bescherming zoals parasol-, BBQ- en tuintafelhoezen, opbergboxen voor kussens en dekentjes, evenals reinigingsmiddelen en protectors. Deze items zijn hier eenvoudig online verkrijgbaar.

Door deze vier stappen te volgen, maak je niet alleen je tuin winterklaar, maar creëer je ook een warme en sfeervolle buitenruimte waar je het hele jaar door van kunt genieten.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.