Home > Culinair > Nieuwe Michelingids telt zeker vier Limburgse nieuwkomers

Nieuwe Michelingids telt zeker vier Limburgse nieuwkomers

Vier Limburgse restaurants die op dit moment nog niet in de Michelingids staan vermeld, zijn verzekerd van een plekje in de nieuwe Nederlandse editie van de gids, die op 30 mei in Utrecht wordt gepresenteerd. Dat heeft Michelin vandaag bekendgemaakt. Het gaat om Au Coin des Bons Enfants en Studio in Maastricht en Waers en Bistro TWO in Roermond. Op welke manier de vier zaken in de gids komen, laat de redactie van ’s werelds belangrijkste culinaire gids in het midden: het kan een ‘bestekje’ zijn, een Bib Gourmand of zelfs een ster.

De Michelingids heeft dit jaar in aanloop naar de officiële ‘sterrenregen’ gekozen voor een nieuwe aanpak. Elke derde woensdag van de maand krijgen enkele restaurants het verheugende nieuws dat ze een notering mogen verwachten. Het totale lijstje bevat inmiddels 24 namen.

De opvallendste nieuwkomer is Au Coin des Bons Enfants in het historische centrum in Maastricht. Deze roemruchte zaak heeft een rijke culinaire geschiedenis en had onder leiding van chef-kok George Taselaar van 2006 tot 2012 een Michelinster. Datzelfde was het geval tussen 1957 en 1980.

Michelin is lovend over de ‘frisse wind’ die de huidige jonge eigenaren door de zaak laten waaien. Chef-kok Timo Reichelt ,,heeft een neus voor topproducten en is een meester in sauzen bereiden. Of het nu een smoky beurre blanc is bij een prachtige moot tarbot of een lekker zoutige brandade bij skrei: finesse en kwaliteit komen hier altijd op de eerste plaats”, lichten de inspecteurs van Michelin alvast een tipje van de sluiter op.

Studio, het restaurant van de van Château Neercanne afkomstige chef-kok Gilbert von Berg wordt door insiders al geruime tijd getipt voor een eerste ster.

Waers in Roermond staat volgens de samenstellers van de ‘rode gids’ voor tegendraads. Datzelfde geldt voor chef-kok Dennis Vermeulen. ,,In zijn puur, Scandinavisch aandoend restaurant laat hij het beste van de markt en het seizoen spreken. Geen poespas, maar evenwichtige out of the box creaties die de huidige tijdsgeest mooi aanvoelen. Zo overtuigt hij met traag gegaarde skrei gehuld in een kruidenkorst, gemarineerde pompoen voor een zoetzure toets en een schuimige jus van geroosterd venkelzaad. Bij Waers wachten u fijne ontdekkingen voor een excellente prijs-kwaliteitverhouding”, klinkt het lovend.

De komende weken worden ook spannend voor Edwin Soumang en Bethany DeLong van Bistro TWO aan de Roerkade in Roermond. Zij hebben met Restaurant ONE in de ECI Cultuurfabriek al een Michelinster. Daar zou over enkele weken zomaar een Bib Gourmand of zelfs een ster kunnen bijkomen.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.