Home > Business > Sittardse hotelier Hotello of the Year 2023

Sittardse hotelier Hotello of the Year 2023

Hotelondernemer Martin Hendricks, directeur van de Sittardse hotelgroep Black Label Hospitality, is uitgeroepen tot Hotello of the Year 2023. Dat gebeurde woensdag tijdens de 18e editie van HotelloTOP Year Event in de RAI in Amsterdam op de jaarlijkse Horecacava, de grootste en belangrijkste gastronomische vakbeurs van Nederland.

De titel Hotello of the Year is in de Nederlandse hotelbranche een belangrijke erkenning , maar kan op zakelijk vlak ook de nodige deuren openen. ,,Als ik zie welke van mijn collega’s de titel de afgelopen jaren op hun naam hebben mogen schrijven, dan ben ik zonder meer vereerd”, aldus Sittardenaar Hendricks na afloop van het event in het Amsterdamse beursgebouw, waar hij al direct de felicitaties van tientallen collega’s in ontvangst mocht nemen. Aan de eervolle titel is geen geldprijs of een blijvend aandenken verbonden.

De Black Label Hospitality-groep van Hendricks timmert de laatste jaren flink aan de weg. De organisatie, met een hoofdkantoor in Sittard, beschikt over twee hotels in Valkenburg, waaronder Hotel Valkenburg by Mercure. Sinds 2019 is de groep ook eigenaar van het monumentale hotel Merici in het centrum van Sittard. In 2021, middenin de voor de hotelbranche rampzalige coronacrisis, ontwikkelde Hendricks en zijn team in het voormalige Bisschoppelijk College in Sittard, het eerste Nederlandse Hilton-hotel beneden de grote rivieren onder de naam: DoubleTree by Hilton.

De wedstrijd Hotello of the Year wordt georganiseerd sinds 2006. Het evenement kon de afgelopen drie jaar, door corona, niet plaatsvinden. De procedure voor deze editie was als vanouds. Mensen uit de hotelbranche mogen het hele jaar door gegadigden nomineren. In de maand oktober voorafgaand aan het jaar van toekenning, wordt een top-10 bekendgemaakt. Na een pitch voor een vakjury blijven drie kandidaten over. Deze kunnen zich in de laatste maanden van het jaar presenteren via een online-campagne. Tijdens het HotelloTOP Year Event krijgen de overgebleven kandidaten een minuut de tijd om een zaal met honderden vakgenoten ervan te overtuigen. De behaalde stemmen tellen voor 25 procent mee, net als de stemmen die online worden uitgebracht. Een beoordeling door een deskundige jury telt voor 50 procent mee.

Tijdens de eindpitch in de RAI in Amsterdam benadrukte Hendricks dat hij alles te danken heeft aan de veerkracht van zijn medewerkers. ,,We hebben dubbel tegenslag gehad. Niet alleen de crises die alle hoteliers hebben ervaren, maar ook nog eens een overstroming. Mijn team heeft ervoor gezorgd dat we het hebben gered”, aldus Martin Hendricks Black Label Hospitality heeft de ambitie het aantal nieuwe kamers voor het einde van dit jaar te hebben uitgebreid met ten minste duizend kamers. Deze kamers en hotels zullen dan in de toekomst openen.

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!