Home > Business > Inspirerend Limburg: Waarom Harry’s de befaamde steak tartaar van de kaart haalde

Inspirerend Limburg: Waarom Harry’s de befaamde steak tartaar van de kaart haalde

Ondernemers in de toeristische sector en de horeca zijn hard getroffen door de coronacrisis. Tegelijkertijd ontstaan er veel mooie nieuwe ideeën en initiatieven die de veerkracht van de sector en haar ondernemers toont. Op het nieuwe inspiratieplatform inspirerendlimburg.nl wordt deze ondernemers een podium geboden om andere ondernemers te inspireren. Vandaag spreken we Jean-Marc Beaumont van Twin Peaks Hospitality.

Harry’s back! Een van Maastrichts bekendste restaurants opende eind augustus, na zes weken verplichte horecasluiting, gevolgd door een verbouwing van 5 maanden die al lange tijd on hold stond, de deuren. Het ‘nieuwe’ Harry’s is inmiddels de talk of town: ze veranderden immers niet alleen het complete interieur maar gooiden ook als een van de eersten de steak tartaar weer van de kaart en introduceerden een nieuwe filosofie.

Ooit waren ze de eerste in Maastricht die de steak tartaar op de kaart zetten; nu zijn ze de eerste die hem er weer vanaf gooien. Dat deden ze niet per se om anders te zijn dan de rest, maar wel omdat het beter past bij de weg die ze met de vernieuwde menukaart willen inslaan. ,,In onze constante zoektocht naar de beste en lekkerste ingrediënten zijn we in 2019 onze eigen groenten- en fruittuin gestart. Deze tuin telt in totaal 4000 vierkante meter grond en wordt fulltime aan gewerkt.’’

Met hun nieuwe ‘dynamische’ menukaart wil Harry’s zo veel mogelijk gebruik maken van alles wat het land – liefst hun eigen land – te bieden heeft. Ingrediënten zijn key. De kaart werd daarom ingekrompen tot tien gerechten en zal wekelijks worden aangepast. ,,Als je wilt koken met wat het land te bieden heeft, moet je flexibel zijn. Elk seizoen, elke week is anders.’’

Deze gerechten worden in de grootte van tussengerechten geserveerd en er wordt geen verschil gemaakt tussen voor-, hoofd- en tussengerechten. Gasten wordt geadviseerd om twee tot drie gerechten per persoon te kiezen. De fameuze oesters, charcuterie en snacks en côte de boeuf zijn er wel nog.

De lunch- en avondkaart van Harry’s mag dan rigoureus veranderd zijn, ook de bekende Sunday’s Brunch blijft. Jean-Marc: ,,De invulling blijft hetzelfde. Eggs bennedict, steak tartaar (bij de brunch komt ‘ie wél op de kaart) en french toast blijven. Er komen wel een paar vernieuwende gerechten, die beter aansluiten bij ons verhaal, bij.’’

Voor de Harry’s brunch-liefhebbers is er sowieso heuglijk nieuws: vanaf 22 september kun je zeven dagen per week ontbijten bij Harry’s. En wel met een ‘soort mini-brunch kaart’, denk aan de befaamde eiergerechten of het hippe acai-ontbijtje. ,,En we hebben tegenwoordig een patissier die voor het ontbijt, de brunch en de lunch dagelijks verse cakes, desserts en andere zoetigheden gaat maken.’’

Of je als restaurantgast al komende maand kunt gaan ontbijten bij Harry’s is nog even de vraag, mogelijk wordt het ontbijt in eerste instantie louter toegankelijk voor hotelgasten. Dit in verband met corona.

Qua sfeer is Harry’s eigenlijk onveranderd, maar wel vernieuwd. Het oude gevoel werd vakkundig in een nieuw jasje gestoken. De meest indrukwekkende verandering in het interieur van de zaak is de extra ruimte. ,,We hebben de voormalige lounge van het hotel, een vrij doodse ruimte, opengebroken en omgetoverd tot bar. Deze is nu onderdeel van het restaurant.’’ Aan deze bar kan de hele dag door gegeten en gedronken worden. Van een kopje koffie tot compleet avondmaal. De plekjes aan de bar kunnen niet gereserveerd worden.

De plannen voor de verbouwing van Harry’s werden al tijden geleden gemaakt. Toen het restaurant als gevolg van de coronacrisis op slot moest, werd besloten om daar het beste van te maken en de plannen voor de verbouwing naar voren te schuiven.

Benieuwd naar het nieuwe Harry’s? Het restaurant is 7 dagen per week vanaf 12:00 geopend.

Wycker Brugstraat 2 , Maastricht (NL) – T +31 (0)43 328 13 66 –  hello@harrysmaastricht.com

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu