Magis

Tongeren
Restaurant
Terras aanwezig Terras aanwezig
Michelin Ster

Restaurant Magis in hartje Tongeren huist in een fraai gerenoveerd historisch gebouw uit reeds de 13e eeuw. Je zou hier misschien eerder een klassieke keuken verwachten, maar niets is minder waar.

Althans, chef Dimitry Lysens beheerst zeker de klassieke kooktechnieken, maar hij geeft daar duidelijk zijn eigentijdse draai aan. Het keukenteam experimenteert veel met vergeten groenten en ook kruiden uit binnen- en buitenland. Op die manier wordt ingespeeld op een groeiende behoefte van de gasten. En die sluit weer prima aan bij de eigen ontwikkeling van het restaurant.

Herkenbare producten zoals coquilles of een wild komen daardoor op een heel verrassende wijze op het bord, waarbij de groenten geen ondergeschoven kindje vormen. Eten bij Magis wordt op die manier een aangenaam avontuur, zeker in combinatie met de warme ontvangst door gastvrouw Aagje Moens en haar team, het gedurfde strakke interieur en in de zomer het comfortabele terras in de prachtige stadstuin, waar een oase van rust heerst.

Culinair genieten betekent bij Magis een aantal momenten van smaakintensiteit en relatief licht verteerbaar.

Contact informatie

Hemelingenstraat 23, Tongeren (BE)

Deel deze pagina:

Lees meer over

Magis