Restaurant
Tongeren
Terras aanwezig Terras aanwezig
Michelin Ster

De Mijlpaal

In Tongeren kan het niet op wat het aantal toprestaurants betreft, gerelateerd aan de relatief bescheiden omvang van deze stad.

Patron Jan Menten van De Mijlpaal, gelegen in het historische centrum, volgt zijn eigen route. Hij gebruikt graag klassieke producten zoals tarbot, tong, zwezerik en duif, maar is in de afwerking dan meer eigentijds. Maar dan wel met invloeden vanuit België, Frankrijk en naar de zomer toe ook wel de mediterrane streken. Verder moet het voor hem niet gaan, zeker geen kruiden uit Azië of andere exotische oorden.

Zijn ervaring heeft hij opgedaan bij Belgische restaurants van naam en faam. En zo is het niet meer dan logisch dat hij van ‘afval’ van vis en vlees nog mooie fonds weet te trekken, die dan weer gebruikt worden voor heel rijke sauzen.

Op het bord houdt Jan het graag overzichtelijk met naast het hoofdingrediënt nog enkele aanvullende smaken, meer niet. De écht moderne keuken is niet aan hem besteed en ook niet aan zijn klanten. De producten hoeven ook niet per se uit de eigen streek te komen of biologisch te zijn. De kwaliteit, daar gaat het om.

Mede daardoor wordt de keuze op de kaart redelijk compact gehouden, om het optimale te kunnen bieden. Voorin de zaak legt gastvrouw An Penxten de gasten in de watten, met ook nog een goed wijnadvies. Met de nadruk op Frankrijk, maar ook een groeiend aantal domeinen uit België.

Deel dit profiel:

Lees meer over

De Mijlpaal