Home > Link > Om deze redenen zijn extralegale voordelen voor werknemers een must

Om deze redenen zijn extralegale voordelen voor werknemers een must

In een competitieve arbeidsmarkt waarin talent aantrekken en behouden cruciaal is, spelen extralegale voordelen een steeds belangrijkere rol voor zowel werkgevers als werknemers. Van flexibele werkuren tot gezondheidsvoordelen, hier zijn enkele redenen waarom extra legale voordelen een must zijn in moderne bedrijven.

1. Verbeterde werknemers retentie

Een van de belangrijkste redenen waarom extralegale voordelen essentieel zijn, is hun vermogen om de werknemers retentie te verbeteren. Werknemers voelen zich meer gewaardeerd en betrokken bij een bedrijf dat investeert in hun welzijn en comfort. Dit leidt tot een hogere mate van werknemersbetrokkenheid en loyaliteit, wat op zijn beurt het verloop vermindert en de continuïteit van het bedrijf bevordert.

2. Aantrekken van talent

Bedrijven die een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen aanbieden, hebben een concurrentievoordeel bij het aantrekken van talent. Potentiële werknemers worden aangetrokken door bedrijven die niet alleen een aantrekkelijk salaris bieden, maar ook extra voordelen zoals flexibele werkuren, opleidingsmogelijkheden en gezondheidszorg.

3. Verbeterde werknemers productiviteit

Door werknemers te voorzien van extra legale voordelen die hun welzijn bevorderen, zoals flexibele werktijden en wellnessprogramma’s, kunnen bedrijven de algehele werknemers productiviteit verbeteren. Gelukkige en gezonde werknemers zijn over het algemeen meer gemotiveerd en productiever, wat leidt tot een hogere kwaliteit van het werk en betere resultaten voor het bedrijf.

4. Milieuvriendelijk initiatief: elektrisch laden

Steeds meer bedrijven erkennen het belang van milieuvriendelijke initiatieven, waaronder het stimuleren van elektrisch rijden onder werknemers. Door het aanbieden van faciliteiten voor elektrisch laden op de werkplek, zoals laadpalen en speciale parkeerplaatsen, kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verminderen en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

5. Kostenbesparing voor werknemers

De tankkaart voor bedrijven biedt werknemers de mogelijkheid om te profiteren van kortingstarieven bij het tanken, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen op brandstofkosten. Dit extralegale voordeel kan niet alleen het budget van werknemers verlichten, maar ook bijdragen aan een hogere tevredenheid en loyaliteit onder het personeel.

6. Verhoogde werknemersbetrokkenheid

Het aanbieden van extralegale voordelen die inspelen op de behoeften en interesses van werknemers kan de werknemersbetrokkenheid aanzienlijk verhogen. Of het nu gaat om flexibele werktijden, gezinsvriendelijke beleidsmaatregelen of wellness voorzieningen, deze voordelen tonen aan dat het bedrijf waarde hecht aan het welzijn en de tevredenheid van zijn werknemers.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.