Home > Culinair > Kasteel Limbricht wint publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2020’

Kasteel Limbricht wint publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2020’

Twee weken lang werd er vanuit heel Limburg massaal gestemd voor de publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2020’. In de open stemronde die begon in de week van 8 juni, werden tientallen adressen als favoriet aangemeld. De vijf terrassen met meeste stemmen – NOON (Maastricht), Brasserie Ver’Koch (Roermond) , Gasterij Koningswinkelhof (Valkenburg), Kasteel Limbricht en De Zoes (Helden) – kregen de kans om in de week van 15 juni nog meer stemmen te werven.

Publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2020’

Het publiek werd gevraagd om daarbij – in aanvulling op de gebruikelijke criteria, zoals prijs-kwaliteit, service, gastvrijheid, sfeer en locatie – ook te letten op de manier waarop invulling wordt gegeven aan de coronamaatregelen van het RIVM.

In de week van 15 juni haalden alle vijf de locaties alles uit de kast om de publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2020’ te winnen. In de uren voordat de tweede stemronde sloot (zondag 21 juni om 15.00 uur) heeft het erom gespannen. Het team van Chapeau heeft die spanning achter de schermen in spanning kunnen meemaken. Uiteindelijk kwam Kasteel Limbricht met 2730 stemmen als winnaar uit de bus, op de voet gevolgd door NOON.

Igor Stel reageerde verrast, ,,Juist in deze tijden was het van belang om innovatief in te zetten op ons terras en het is mooi dat dat door het publiek gewaardeerd wordt.”

De Chapeau terraswedstrijd 2020 wordt georganiseerd in samenwerking met L1 en 1Limburg.

Juryprijs

In aanvulling op de publieksprijs, reikt de redactie van Chapeau Magazine ook elk jaar de juryprijs ‘Terras van het Jaar 2020’ uit. Dit jaar werden dat zelfs twee prijzen: Belgisch Limburg en Nederlands Limburg. Die prijzen werden dit jaar gewonnen door Osteria Cellini in Maasmechelen en Café Sjiek in Maastricht.

Over Café Sjiek schreef de redactie onder meer: ,,De kaart wordt elke dag aangepast, de open wijnen ook en voor de liefhebbers zijn er juweeltjes te koop die niet eens één keer over de kop gaan. Als God in Frankrijk, maar dan in het stadspark van Maastricht.’’

En over Osteria Cellini: ,,De geuren kleuren, smaken en de familiaire gezelligheid die er heerst bij Osteria Cellini komt het echte Italië-gevoel tot leven. Je hoeft er niet eens voor op vakantie.’’

Het hele artikel over de wedstrijd ‘Terras van het Jaar 2020’ lees je vanaf komende week in Chapeau Magazine, editie 140.

 

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu