Restaurant
Hasselt
Michelin Ster

Ogst

Verwacht ondanks de Michelin-ster geen al te grote luxe in restaurant Ogst in de binnenstad van Hasselt. Je zit er comfortabel, maar van blinkend goud is geen sprake. Eerder een natuurlijke aankleding met Scandinavische kleurtinten. De zaak heeft een open karakter en ‘om de hoek’ werkt chef Sébastien Wygaerts aan zijn gerechten die bestaan uit verrassende smaakcombinaties zoals garnaaltjes, zee-egel en radijs. Een fris spel tussen bitter en zuur.

Het grote spektakel moet je hier niet verwachten, eerder het ingetogen maar verfijnde werk met mooie smaken. Zo ook bijvoorbeeld bij de gelakte Franse eend met kort gebakken glazige groenten. Sowieso spelen de producten uit de tuin een belangrijke rol bij Ogst, ze zorgen altijd voor een twist om het gerecht breder in smaak te trekken. De tamelijk recente Michelin-ster is op z’n plaats.

De wijnen van gastheer-sommelier Diederik Herbots zorgen voor minstens zo veel verrassing. Hij slaagt er telkens in om bijzondere en onverwachte combinaties te maken met de gerechten. Daarbij zoekt hij vaak naar wijnen die niet voor de hand liggen zoals bijvoorbeeld uit Slovenië of natuurwijnen, dan wel vaker uit Frankrijk. Je vraagt je soms af waar hij ze vandaan haalt, maar hij schenkt ze wel, en met genoegen.

Deel dit profiel:

Lees meer over

Ogst