Home > Travel > Beaujean Vacances viert dertig jaar vakwerk

Beaujean Vacances viert dertig jaar vakwerk

In het derde weekend van november is er groot feest bij familiebedrijf Beaujean Vacances, dat al drie decennia excelleert in verhuur van luxe vakantieverblijven in de regio.

Niet alleen degenen die Beaujean in hun paspoort hebben staan, maar iedereen die inmiddels bij de ‘familie’ is gaan horen is dan van harte welkom. Op het feestprogramma, onder veel meer, een bezichtiging van de eerst gerealiseerde groepsaccommodatie en een lezing van een gastspreker passend bij het thema ‘’ vakwerk’. Plaats van handeling is het familiehuis van de Beaujeans in Mechelen: de plek waar het succesverhaal in 1992 begint. In dat jaar wordt de statige 17e eeuwse vakwerkboerderij A gen Dijck onder de bezielende leiding van de toen 40-jarige Ans Beaujean verbouwd tot luxe groepsaccommodatie. Daarmee is een compleet nieuw concept is geboren! Vakantieverblijven voor circa 16 personen gevestigd in monumentale, karakteristieke woningen in het buitengebied zijn in die tijd nog een zeldzaamheid. Snel blijkt er dan ook veel vraag naar het stijlvol gerestaureerde ‘monument-in-het- groen’ van Ans. Alle reden om de succesvolle aanpak voort te zetten met de aankoop en renovatie van vakwerkboerderijen in het heuvelland en de voerstreek. Een spannende maar enerverende tijd, blikt Ans Beaujean terug: „want waar haal je de kennis en tijd vandaan? Ik had een achtergrond in de zorg, was moeder van vier kinderen en mijn man was druk met zijn werk als advocaat. Ik gebruikte mijn intuïtie en ging op mijn ‘buikgevoel’ af. Gelukkig heb ik goede samenwerkingspartners getroffen die dezelfde passie voor vakwerk en het restaureren daarvan delen. Steeds meer eigenaren van monumentale, karakteristieke woningen werden nieuwsgierig. Ze gingen beseffen dat ze met hun eigendom goud in handen hadden en vroegen renovatieadvies. Ik durf te stellen dat veel vakwerk op deze manier van de sloophamer is gered. De eigenaren die vanwege de ligging en kwaliteit van hun huis ‘de signatuur van Beaujean’ meekregen sloten zich bij ons aan. En dat gebeurt nog. Voordeel voor hen is dat ze volledig ontzorgd worden bij de verhuur.”

In afgelopen twintig jaar is het aantal luxe vakantiewoningen dat in de regio wordt aangeboden fors toegenomen. De komst van internet zette de branche op zijn kop maar Beaujean Vacances kon blijven groeien door zich te onderscheiden in een niche-markt die het hogere segment bedient. „Natuurlijk is het kiezen van de beste marketingstrategie belangrijker dan ooit. Mijn broer en ik, die allebei een rechtenstudie hebben afgerond, besloten een carrièreswitch te maken en tien jaar geleden in de zaak te stappen”, vertelt managing director Daphne Beaujean (38). Met ons team hebben we een fikse professionaliseringsslag gemaakt. Zo werken er op ons kantoor in Gulpen nu 15 mensen in vaste dienst onder wie drie accountmanagers. Met hun contacten in de regio kunnen ze  voor Beaujean Vacances de mooiste huizen in portefeuille krijgen. Inmiddels werken we met ruim 200 accommodaties van exclusief geselecteerde huiseigenaren, goed voor 8500 boekingen per jaar, die resulteren in meer dan 60.000 tevreden gasten op jaarbasis.” Ans Beaujean is nog steeds actief betrokken bij het onderhoud van haar vakantiehuizen. Vanuit haar passie voor renoveren wordt ze vaak om advies gevraagd. In de loop der jaren zijn er duurzame samenwerkingen met organisaties als Het Limburgs Landschap en Natuurmonumenten opgebouwd. Daphne Beaujean: „Maar het belangrijkste is dat we trouw zijn gebleven aan onze kernwaarden. Ons aanbod is karakteristiek en we zijn zorgzaam richting onze huiseigenaren en huurders. Onze hoogwaardige persoonlijke service blijkt bijvoorbeeld uit onze telefonische bereikbaarheid, 24/7. Daarnaast zijn we loyaal aan ons gevoel, de regio, de gebouwen en de lokale gemeenschap die onze familie zo aan het hart gaat. Met het naderen van ons dertigjarig jubileum vonden we het ook tijd om onze huisstijl ‘op te frissen’”, gaat ze verder. „Ook hier met respect voor wat goed is. In ons beeldmerk is behalve ons familie-initiaal opnieuw vakwerk te herkennen, zij het wat strakker dan voorheen. Vakwerk, in de beide betekenissen van het woord, is waar we voor staan. We hebben deze gelegenheid ook aangegrepen om ons merkverhaal eens goed neer te zetten; iets waar je in de waan van de dag niet altijd de tijd voor neemt. De signatuur van Beaujean Vacances is daarin vastgelegd als ‘bouwen van nieuwe herinneringen, gestoeld op onze liefde voor wat was’. Dat verhaal delen we vol trots tijdens onze open dag op 20 november tussen 14.00 tot 18.00 uur  in ons monument in Mechelen, bij een lekker hapje en drankje. Samen met iedereen die zich met de familie Beaujean verbonden voelt!”

beaujean-vacances.com

hide auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!