Chapeau start samenwerking met Voka - KvK Limburg

Branded content
Donderdag 28 februari 2019

Chapeau werkt sinds kort nauw samen met Voka - KvK Limburg. De samenwerking is erop gericht om ondernemers in Belgisch- en Nederlands-Limburg dichter bij elkaar te brengen. Nederlands-Limburgse ondernemers die geïnteresseerd zijn om actief te worden in Belgisch-Limburg kunnen toetreden tot het Voka-netwerk. Als ze eenmaal als lid zijn ingeschreven kunnen ze gebruikmaken van de hele Voka-dienstverlening, inclusief alle opleidingen die worden geboden. Nederlandse Voka - KvK Limburg-leden zijn daarnaast van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de vele events en netwerkbijeenkomsten op Belgische bodem.

Denkbeeldige grens
Het initiatief voor de samenwerking komt van beide partijen. Voka - KvK Limburg ziet veel mogelijkheden om grensoverschrijdende zakelijke activiteiten tot een succes te maken en is Nederlandse ondernemers met grensoverschrijdende ambities graag behulpzaam. „Landsgrenzen vervagen en het buitenland is veel groter dan het binnenland. Zakendoen met je buren lijkt evident maar is het nog steeds niet,” zegt Dominic Schouterden, directeur ondernemersrela-ties Voka - KvK Limburg. „Ondanks tal van pogingen vanuit diverse hoeken loopt er nog een denkbeeldige grens tussen België en Nederland. Als belangrijke belangenbehartiger en vraagbaak voor het bedrijfsleven kunnen wij helpen om die grens te slechten.”

Het goede leven
Chapeau is zeer enthousiast over de samenwerking met Voka - KvK Limburg, zegt Xavier Cortenreadt, brandmanager bij Chapeau. „Het initiatief past uitstekend in de opzet van ons platform om ‘het goede leven’ aan beide kanten van de grens een podium te bieden. Het feit dat Nederlandse bedrijven lid kunnen worden van Voka - KvK Limburg zal ook een positieve invloed hebben op onze bekendheid in Belgisch-Limburg. Dat is prettig, want net als Voka - KvK Limburg zien wij heel veel kansen.” De eerste belangrijke stappen zijn gezet. „‘Het goede leven in Limburg NL/BE’ is al geruime tijd onze bedrijfsslogan. Dit jaar is in samenwerking met Chapeau de eerste grensoverschrijdende editie van het Prestige Trendboek – in Belgisch-Limburg alweer jaren een begrip – verschenen. Daarnaast geven we op ons platform in toenemende mate ruimte aan bloggers en journalisten uit Belgisch-Limburg. De samenwerking met Voka - KvK Limburg geeft ons de mogelijkheid onze positie in Belgisch-Limburg verder te versterken en uit te bouwen.”

www.voka.be/limburg

 

Lees ook