Home > Link > Zo ontwerp jij een nieuwe keuken passend bij de laatste trends

Zo ontwerp jij een nieuwe keuken passend bij de laatste trends

Je keuken is dé eyecatcher van je woning. Anno 2024 dient de keuken niet meer louter als plek om een maaltijd te bereiden; hier wordt geleefd, gevierd en genoten. De keuken mag dan ook best ruim zijn – ruim genoeg voor alle keukenapparatuur en benodigdheden – én een prominente plek in je huis innemen. Het is dan ook des te belangrijk om bij de aanschaf van een nieuwe keuken met een scala aan factoren rekening te houden. Van functionaliteit tot trends en persoonlijke stijl. Neem bijvoorbeeld een keuken van Mandemakers Keukens; alle mogelijkheid om jouw ontwerp volledig naar eigen hand te zetten!

Niet alleen het bekijken van de keukens van bijvoorbeeld Mandemakers Keukens helpt je tot keuzes te komen. Doe ook inspiratie op social media en andere online platformen. Lees deze blog bijvoorbeeld nog eens terug, een kijkje in de keuken!

Durf gewaagde keuzes te maken in je ontwerp 
Stap uit je comfort zone bij het ontwerpen van een nieuwe keuken. In die zin dat het loont om gewaagde keuzes te maken op het gebied van kleuren en materialen. Overweeg bijvoorbeeld een volledig matzwarte keuken, voorzien van enkele goudkleurige elementen. Denk aan een goudkleurige kraan, of bijvoorbeeld goudkleurige handgrepen op de keukenkasten. In plaats van een volledig zwarte keuken kan ook een witte keuken een goede optie voor je zijn. Ook zo’n witte keuken, bijvoorbeeld uitgevoerd met een marmerlook keukenblad, kun je van elementen in opvallende tinten voorzien.

Hightech keukenapparatuur is onmisbaar
Je wilt het jezelf zo makkelijk mogelijk maken bij het bereiden van de verschillende gerechten. Dit betekent dat hightech keukenapparatuur onmisbaar is. Denk hierbij niet alleen aan je favoriete KitchenAid keukenmachine, maar ook aan een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigkap. Zo stoot je nooit meer je hoofd bij het verplaatsen van de pannen én ben je af van dat lelijke ding aan de muur. De kracht waarmee een in de kookplaat geïntegreerd afzuigsysteem de vuile geurtjes uit de keuken afzuigt is tegenwoordig net zo goed als die van een afzuigkap aan de muur. Daarbij kun je de ruimte aan de wand die nu vrij komt gebruiken voor een aantal plankjes. Vul ze met weckpotten voorzien van diverse soorten pasta, rijst, gedroogde kruiden, noten, enzovoorts. Het leuke met het praktische combineren!

Naast het weglaten van de afzuigkap kun je ook de waterkoker verkopen, mits je kiest voor een kokendwaterkraan. Het is ideaal om snel kokend water bij de hand te hebben tijdens het bereiden van je maaltijd. Sommige modellen bieden niet alleen kokend water, maar ook bruisend- en gekoeld water.

Kies voor een keuken vol met lades 
Bij het samenstellen van het kastwerk heb je in de basis keuze uit lades en planken. De lades bieden je verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je heel gemakkelijk bij de spullen achter in de kast kunt komen. Iets wat bij een plank veel lastiger gaat. Je zou de voorste spullen eerst uit de kast moeten halen. Doe je dat niet, dan stoot je deze spullen vaak al snel om. Ook daar heb je met de keuze voor lades geen last meer van.

Tip: zorg dat je ook op een donkere winteravond kunt zien wat je uit de kast pakt, zonder de felle lamp aan het plafond aan te moeten zetten. Dit doe je door de keukenkasten van geïntegreerde ledverlichting te voorzien. Niet alleen praktisch, het geeft de keuken ook een hele luxe uitstraling.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!