Home > Business > Samen 250 rondjes Belgisch Limburg voor het goede doel

Samen 250 rondjes Belgisch Limburg voor het goede doel

De Belgisch-Limburgse stichting ‘een Hart voor Limburg’ zet zich dagelijks in voor het welzijn van kinderen en jongeren in de regio. Jong zijn, kind zijn, is immers een boeiende en spannende tocht. Maar kan ook bikkelhard zijn, zeker voor maatschappelijk kwetsbare kinderen. Speciaal voor deze jongeren is Een Hart voor Limburg er, om ze een gelukkiger, evenwichtiger en sterker leven te geven.

 

Dit jaar maakt de organisatie daar extra middelen voor vrij. Want Covid-19 maakt het heel wat organisaties die met kwetsbare kinderen werken extra moeilijk, ook in deze streek. Een Hart voor Limburg stelt daarom in 2020 ook maar liefst 425.000 euro ter beschikking via een dubbele projectgroep. Aangezien de middelen worden verspreid over heel Limburg, betekent dat dat er overal wel een project in de buurt is dat Een Hart voor Limburg ondersteunt.

 

Daarvoor gebruikt de stichting onder meer de opbrengsten van het Sterrendiner 2019. Een diner waar 10 sterrenchefs uit de provincie bij elkaar kwamen voor een gigantisch benefietdiner. Totale opbrengst: 180.825 euro. Om dit jaar de potjes verder goed aan te vullen, kwam de organisatie met een coronaproof-alternatief voor het sterrendiner.

 

In de periode tussen nu en eind maart 2021 daagt Een Hart voor Limburg alle Limburgers en niet-Limburgers uit om samen 250 rondjes om de provincie te bewegen. De in totaal 99.537 kilometer die daarvoor nodig zijn, kunnen te voet, per fiets, op de step, het skateboard – eigenlijk alles dat beweegt – afgelegd worden. Om deel te nemen aan deze actie betaal je eenmalig 5 euro (of meer, dat mag je helemaal zelf bepalen) en schrijf je je vervolgens in voor de challenge via Strava (een app voor activiteitenregistratie).

 

In totaal hoopt de organisatie met deze actie 200.000 euro op te halen. De eerste week zag er in ieder geval goed uit: 44 deelnemers, 810 euro en al 4067,72 kilometer op de teller. Kijk voor meer info op acties.eenhartvoorlimburg.be

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu