Restaurant
Maastricht (NL)
Michelin Ster

Tout à Fait

Vandaag de dag is Bart Ausems met zijn restaurant Tout à Fait in het oude centrum van Maastricht de chef met de langst gedragen Michelin-ster in de stad aan de Maas, althans van de nog bestaande zaken. Consistent kun je zijn werk dan ook wel noemen, gebaseerd op een degelijk vakmanschap dat hij in de beste zaken geleerd heeft, tot aan zelfs Paul Bocuse in Lyon.

Hoe hij met zijn producten om moet gaan, van langoustines tot duif, je hoeft het Bart Ausems niet te leren. En ook niet hoe je er de meest verfijnde sauzen bij kunt serveren. Alles haalt hij uit de producten zelf, die hij volledig weet te gebruiken.

Zijn cuissons zijn vermaard, zeker als ze van de unieke staande rotisserie komen die midden in de keuken staat. Een zeldzaamheid tegenwoordig, maar Ausems houdt het wat dat betreft graag bij traditie, wat niet wil zeggen dat hij wel zeker zorgt voor een moderne touch, om de gerechten en zeker de sauzen niet te zwaar te maken.

Bij deze sterk Frans georiënteerde keuken is het niet vreemd dat de uitgebreide wijnkaart ook die kant opgaat. Met niet alleen bekende namen maar ook een aantal interessante trouvailles.

Deel dit profiel:

Lees meer over

Tout à Fait