Home > Culinair > Bistro Francis: lokale tradities en hedendaagse creativiteit

Bistro Francis: lokale tradities en hedendaagse creativiteit

Valkenburg is sinds kort een nieuw restaurantconcept rijker. Het zogeheten Pradoegebouw aan de Steenstraat, een voormalig kloostercomplex uit 1883 dat tot 1961 dienstdeed als onderkomen van de zusters fransiscanen, biedt sinds 3 november onderdak aan Bistro Francis.

Volgens de eigenaren is Bistro Francis een onvervalste bistro waar je vanaf ’s morgens vroeg welkom bent om te genieten van uitsluitend traditionele Franse gerechten, maar dan in een modern jasje. Zelf betitelen ze hun formule als ‘French Flair, Urban Chic’.

Ongedwongen eten in een luxueuze en comfortabele setting dus. ,,Bij Bistro Francis verbinden we lokale tradities met hedendaagse creativiteit”, licht Paul Keijdener, chef-kok van Bistro Francis toe. ,,Het wordt zo een complete bestemming met smaakvolle belevingen en een perfecte balans tussen ambiance en gastvrijheid.”

Bistro Francis ligt naast het onlangs geopende hotel Kint. De inrichting en merkuitstraling van het nieuwe restaurant komen van de hand van bureau Reiters-Wings, dat qua styling inmiddels meerdere horecazaken in de regio op de kaart heeft gezet.

Het project is ontstaan vanuit een groep ondernemers dat medeverantwoordelijk voor prachtige locaties, waaronder ook Landgoed Altenbroek in Voeren. Stefan Hazen, een ervaren professional in de hospitality-industrie, vervult in de nieuwe zaak de rol van directeur en gastheer.

Steenstraat 2, Valkenburg (NL) – bistrofrancis.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.