Klost’r

Bij ’t Vlyt, in het hartje van de Haspengouw, staan ultiem genieten en tot rust komen centraal. In de in 2019 en 2020 volledig opgeknapte carréhoeve van Nico Henrard en Marie-Paule Kuypers vind je een B&B met wellness, beautysalon, woonhuis en het eigentijdse finedining restaurant Klost’r.

Toen dat restaurant in 2021 voor de eerste keer de deuren openden, mocht het twee weken later weer op slot voor de derde Covid-lockdown. De verrassing was eind dat jaar dan ook des te groot toen bleek dat Gault&Millau België niet meer dan die twee weken nodig had om Klost’r te bestempelen tot dé ontdekking van het jaar 2022.

Het team van Klost’r mag inmiddels dan helemaal vernieuwd zijn, het niveau is onveranderd. In een decor waarin de authentieke elementen van de carréboerderij feilloos samenkomen met hedendaagse, hippe meubels, brengt een team onder leiding van chef Menno Schellingen en maître Stijn Van Den Langenbergh de Limburgse gastvrijheid tot leven. Zo werkt chef Schellingen het liefst met streekproducten die hij op klassieke doch moderne en lichte wijze bereid, en vind je op de wijnkaart naast de bekende internationale wijngebieden ook veel parels uit Belgisch en Nederlands Limburg.

Deel dit profiel:

Lees meer over

Klost’r