Barbacoa

Maasmechelen
Restaurant
Terras aanwezig Terras aanwezig

Een hippe gastrobar gevestigd in een imposante dokterswoning aan de Dokter Haubenlaan in Maasmechelen. Het concept van het restaurant van Frits Geussens en Bjorn Ramsak is gebaseerd op het gebruik van de Mibrasa-houtskooloven voor het prachtig garen van vlees en vis.

Daar heeft het restaurant dan ook haar naam aan te danken: barbacoa is de Zuid-Amerikaanse vertaling voor de specifieke manier van grillen die hier met grote regelmaat wordt toegepast. Naast het gebruik van de houtskooloven, spelen verse streek- en seizoensproducten de absolute hoofdrol in de keuken van Barbacoa. Zo is het restaurant al sinds de opening in 2016 onveranderd dé place to go voor asperges, mosselen, babykreeft, fruits de mer en wildgerechten – à la carte of in de vorm van een maandelijks wisselend viergangenmenu. Al is de uitvoering van die seizoens- en streekklassiekers met de komst van een volledig nieuw team – in de keuken én in de zaak – sinds de zomer van 2022 een stukje verfijnder.

Op het terras aan de achterzijde van de Barbacoa is het bij mooi weer heerlijk toeven in een groene omgeving. En zelfs als het weer wat minder is zit je hier beschut en droog.

Contact informatie

Dokter Haubenlaan 69, Maasmechelen (BE)

Deel deze pagina:

Lees meer over

Barbacoa