Stage journalistiek

Ben jij op zoek naar een inspirerende, uitdagende maar bovenal leerzame stageplek? Heb jij een vlotte pen en wil je je creatieve vaardigheden graag ontwikkelen én delen met de rest van Limburg?

Jij…

..bent een enthousiaste student aan een journalistieke of creatieve hbo-opleiding en niet te beroerd is om de mouwtjes op te stropen. Je bent een geboren verhalenverteller en kan niet wachten om dat talent verder te ontwikkelen.

Je bent POSITIEF, PRO-ACTIEF & FLEXIBEL, kunt tegen een stress en kan zowel zelfstandig als in teamverband goed werken. Daarbij spreek en schrijf je vloeiend Nederlands. Beheersing van de Engelse, Duitse of Franse taal is mooi meegenomen.

Last but zeker not least heb je een klik met Limburg (geboren en getogen, in een ver verleden een Limburgse vakantieliefde gehad, al een keertje wezen wandelen in het Heuvelland, regelmatig André Rieu op repeat, houdt van zoervleis en vloai, you name it) en wil je die liefde maar wat graag delen met onze (en je eigen) volgers.

Klinkt bovenstaande als een samenvatting van jouw cv? Dan zou dit zo maar een match made in heaven kunnen zijn!

Als stagiaire bij CHAPEAU

Ga jij voor een periode van 3 of 5 maanden je creatieve vaardigheden – al schrijvend over het prachtige Limburg – verder ontwikkelen. Je leert content (in tekst, beeld en grafisch) creëren en deelt deze direct met de duizenden online volgers van Chapeau Magazine. Daarbij word je ondersteund door doorgewinterde journalisten en content creators.

Concreet

– Schrijven van artikels voor chapeaumagazine.com
– Schrijven van redactionele en commerciële artikels voor online, magazines, gidsen en marketinguitingen van Chapeau Magazine
– Publicatie en distributie van bestaande en je eigen content via de online kanalen van Chapeau
– Meedenken over marketingcampagnes voor producten en diensten van Chapeau
– Direct contact met klanten, lezers en abonnees
– Ondersteuning van Chapeau- en Chapeau Content Creator producties (interviews, fotoshoots, video opnames)
– Aanwezig zijn op, en verslag brengen van, diverse evenementen in de regio (TEFAF, JIM, BBB, Preuvenemint, persbijeenkomsten enzovoorts)

Praktisch

Je loopt 40 uur per week stage: maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00. Flexibiliteit is daarbij een pré: je wordt soms verwacht op evenementen in de avonduren of weekenden maar krijgt ook de vrijheid om (in overleg) een uurtje eerder te stoppen of beginnen. Je beschikt over een rijbewijs.

Je stage loopt vanaf juni 2024 (3 maanden) of september 2024 (5 maanden).

Wij bieden…

…een leerzame stage waarbij je veel vrijheid krijgt om zaken zelf – in samenwerking met de collega-stagiaire – uit te zoeken en te ontdekken. Uiteraard zijn wij altijd in de buurt om je daarbij te ondersteunen en vragen te beantwoorden. Jij en je stagebegeleider zitten wekelijks samen om de voortgang (op de werkvloer en van je onderzoek) en taken te bespreken.

Op kantoor wordt hard gewerkt maar mag het ook best gezellig zijn. Je stagevergoeding is marktconform.

Interesse gewekt? Stuur ons jouw cv en motivatie naar xavier.cortenraedt@chapeaumagazine.com

Chapeau Magazine, het Bat 8, 6211 EX Maastricht
www.chapeaumagazine.com

Even voorstellen

Wij zijn CHAPEAU. Een exclusief platform over het goede leven in Belgisch en Nederlands Limburg. Ons mediamerk bestaat een tweemaandelijks magazine, website, speciale uitgaves zoals gids of bijlagen, een grensoverschrijdend netwerk en een diversiteit aan contentformules in (bewegend) beeld en tekst.

Het beste uit Belgisch en Nederlands Limburg benaderen wij vanuit onze tien thema’s: mode & beauty, kunst & cultuur, business, travel, health, auto’s, duurzaamheid & circulariteit, culinair, living en society.