Chapeaus Limburgs
Culinair Gala

Op maandag 9 oktober 2023 organiseert Chapeau de vijfde editie van het Limburgse Culinair Gala. Deze editie wordt mede georganiseerd door, en vindt plaats tijdens en op, horecavakbeurs BBB/Folie Culinaire en Vermaat Groep.

Net als voorgaande jaren staat deze avond in het teken van de Limburgse gastronomie en het jong talent uit de Limburgse gastronomie.

Op het menu

Hans van Wolde, Brut172 (**)

Ralf Berendsen, Restaurant Ralf Berendsen (**)

Guido Braeken, Julemont (**)

Roger van Damme, Het Gebaar (*)

Jong Limburgs horeca talent

Ook dit jaar maken de jongste talenten uit de Limburgse gastronomie kans op de titel ‘Jong Limburgs horeca talent 2022’. Dit jaar worden er in totaal drie prijzen uitgereikt, waaronder het Jong Limburgs horeca talent bediening (winnaar 2022: David Manders, werkzaam bij Damianz) en Jong Limburgs horecatalent keuken (winnaar 2022: Ilse Knop, werkzaam bij De Beejekurf). Meer informatie volgt later.

Praktische info

Chapeaus Limburgs Culinair Gala
9 oktober 2023
MECC Maastricht
Forum 100
6229 GV Maastricht

events@chapeaumagazine.com

Jong Limburgs Horecatalent

Info en inschrijven

Doel

Jong Limburgse horecalatent is een wedstrijd die in het leven werd geroepen om de Limburgse gastronomie en de jonge talenten die er in werken een podium te bieden, met als doel het werken in de gastronomische sector sexy en aantrekkelijk te maken.

Prijzen

Om dat doel te bereiken reikt Chapeau in samenwerking met BBB/Folie Culinaire en Hanos drie prijzen uit, waarvan het jonge horecatalent zich voor twee kan inschrijven. Namelijk: Jong Limburgse horecatalent bediening (winnaar 2022: David Manders, werkzaam bij Damianz) en Jong Limburgs horecatalent keuken (winnaar 2022: Ilse Knop, werkzaam bij De Beejekurf)

Criteria om deel te nemen

> Werkt bij een restaurant dat is genoteerd in de Michelingids, met meer dan 12 punten in de Gault Millau en/of is aangesloten bij JRE
> Is niet ouder dan 23 op de dag van het Limburgs culinair gala, 9 oktober 2023
> Restaurant is gelegen in Nederlands óf Belgisch Limburg
> Werkt in de keuken of bediening

Tijdlijn

3 september 2022 Deadline inzenden motivatiebrief en cv
Medio september Vakjury selecteert maximaal 8 kandidaten per categorie
Medio september 2023 Halve finale selectie 3 finalisten
9 oktober 2023 Finale Limburgs Culinair Gala tijdens de BBB
9 oktober 2023 Limburgs Culinair Gala en prijsuitreiking

Deelnemen

Schrijf je in voor de wedstrijd Jong Limburgs horecatalent 2023 door een mail met motivatie en cv te sturen naar demy.janssen@chapeau-magazine.com. Inschrijven kan tot 3 september 2023.