Home > Geen categorie > Karin Van De Velde aan de slag bij Voka-KvK Limburg

Karin Van De Velde aan de slag bij Voka-KvK Limburg

Voka-KvK Limburg, de grootste werkgeversorganisatie en tevens belangrijkste belangenbehartiger van het bedrijfsleven in Belgisch Limburg, heeft voor het eerst in haar bestaan een vrouwelijke voorzitter. Karin Van De Velde – CEO van dienstverlener Callexcell (750 werknemers) – is de opvolgster van Francis Wanten.

Volgens de nieuwe voorzitter – ze werd in mie vorig jaar aangesteld, maar is pas vlak na de jaarwisseling begonnen – is het van groot belang dat bedrijven het aandurven om een blik in de verre toekomst. ,,We moeten bedrijven verder laten nadenken dan 2025 en hen als Voka daar optimaal in ondersteunen”, zo laat ze weten.

Een van de zaken waarvoor Van De Velde zich sterk wil maken zijn familiebedrijven. Belgisch Limburg telt verhoudingsgewijs het grootste aantal familiale ondernemingen van België. Volgens de nieuwe Voka-voorzitter vormen zijn de basis van wat zij beschouwt als het ‘Limburgs economisch weefsel’. ,,Als ondernemer moet je weliswaar het dak herstellen als de zon schijnt. Nadenken over opvolging of overname moet met andere woorden op tijd gebeuren. Daarom hebben we vorige jaar onze werking uitgebreid door een afdeling voor eigenaars-ondernemers uit de grond te stampen.”

Karin Van de Velde vindt het verder belangrijk om grenzen te verleggen. ,,Onze organisatie heeft sterke voelsprieten in Brussel en die willen we verder uitbouwen. Bovendien willen we de samenwerking met stakeholders in de andere provincies en Wallonië versterken. Ondernemerschap stopt nu eenmaal niet aan de provinciegrenzen. Dat geldt voor Voka -KvK Limburg én haar ondernemingen. We willen ondernemingen over het hele land met elkaar in contact brengen dankzij ons uitgebreid netwerk.”

Voka – Kamer van Koophandel Limburg is de invloedrijkste netwerkorganisatie voor Limburgse ondernemers. De organisatie telt meer dan 3.100 leden. Deze zorgen samen voor meer dan 75 procent van de private werkgelegenheid  in Limburg.

 

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu