Home > Travel > Zomer op het water in Midden-Limburg

Zomer op het water in Midden-Limburg

SHOP TILL YOU DROP
Shop-a-holics die niet bang zijn voor wat keuzestress hebben natuurlijk maar één doel: Roermond. Met een bruisende binnenstad én het pas met vijftig winkels uitgebreide Designer Outlet Roermond is de bisschopsstad het shoppersparadijs op aarde. 250 designermerken zoals Gucci, Longchamps, Karl Lagerfeld, Ted Baker of Tod’s bieden exclusieve fashionitems voor aantrekkelijke prijzen. Grote kans dus dat je thuis iets uit te leggen hebt als je je buit gaat showen!

@THEBEACH
Houd je van water dan is Midden-Limburg jouw plekje. Hippe beachclubs – Sunset Lounge in Roermond bijvoorbeeld – maken het wel heel aangenaam aan de waterkant. Maar ook fijne eetgelegenheden zoals The Beacon in Wessem of de Boschmolenplas in Panheel zijn leuke adresjes om aan het water te eten. Bij deze laatste kun je zelfs een luxe sloep huren zodat je voor je aan je aperitief begint in je eigen bootje de Maasplassen kunt verkennen. Bikini mee en genieten maar!

CRUISEN OVER DE MAASPLASSEN
Stap je liever aan boord voor een minicruise over de Maasplassen dan is rederij Cascade een goede tip. Boek hun Maaskernentoer, dan bezoek je Wessem, Thorn én Stevensweert. Thorn ken je misschien al als het witte stadje. Maar wist je dat de vrouwen hier vroeger aan de macht waren? De stiftdames hadden girlpower. Ze sloegen hun eigen munten en hadden hun eigen rechtspraak. In gemeentemuseum Het land van Thorn kom je er alles over te weten. En als je daar dan toch bent, moet je ook even bij De Kluis binnenlopen. In deze winkel snappen ze precies wat vrouwen leuk vinden. Stevensweert is een ander pareltje waar je aanlegt. Als je de steiger afloopt ontdek je meteen dat Stevensweert een vestingstadje is. De vestingswerken zijn hier gerestaureerd. Je wandelt er langs de aarden omwalling met gracht, bastion en ravelijn. Ook in het spaakvormig stratenpatroon herken je de voormalige Spaanse vesting terug. Heb je Stevensweert eenmaal ontdekt, dan kom je er vast nog eens terug, al was het alleen maar omdat je er heerlijk kunt eten bij restaurant Chambor.

VOOR ACTIEVE WATERRATTEN
Geniet je liever actief van de Maasplassen dan zijn er rond Roermond allerlei mogelijkheden. Hoor je tot de trill seekers dan ben je bij Funbeach in Panheel aan het goede adres. Je kunt hier bijvoorbeeld jetpacken, wakeboarden en flyboarden. Mag het wat minder spectaculair dan is SUPpen misschien iets voor jou. Dat kan op verschillende plekken, zoals bij Beachclub Koers Zuid, watersportschool Frissen of bij Sailcenter Limburg, net over de grens in Ophoven. Bij die laatste kun je ook terecht voor SUPyoga. Dat is natuurlijk helemaal ontspannend.

DUIZEND KILOMETER VLAKKE FIETSROUTES
Niet zo’n waterrat? Voor landrotten is er in Midden-Limburg ook veel te beleven. Met zo’n duizend kilometer aan fietsroutes met genummerde knooppunten kun je heel gemakkelijk zelf je ideale fietsroute uitstippelen. Zónder gemene kuitenbijters, want het is hier lekker vlak. Je fietst door het bos, langs het water en via verrassend mooie dorpen. Pontjes, voetveren en fietsveren helpen je onderweg naar de overkant. Duitsland en België zijn altijd dichtbij, je maakt er dus zo een drielandentocht van. Ook al omdat het fietsknooppuntennetwerk naadloos aansluit op de netwerken over de grens. Dus Duitse Kuchen bij de start en een Belgisch biertje tot besluit; waarom niet?

GRENSOVERSCHRIJDEND WANDELEN
Twee nationale parken en uitgestrekte grensoverschrijdende natuurgebieden maken Midden-Limburg tot een ideale wandelregio. En het leuke is dat de natuur zo gevarieerd is. Nationaal Park De Meinweg is met z’n bos en heidelandschap totaal anders dan het Nationaal park de Groote Peel waar vroeger turf gewonnen werd en waar knuppelbruggetjes ervoor zorgen dat je droge voeten houdt. GrensPark Kempen~Broek heeft een afwisselend landschap met bos, moeras, hooiland en een beekvallei. Het verbindt Nederland met België. Datzelfde gebeurt in Rivierpark Maasvallei, maar dan met de Maas als ruggengraat. Hier kun je struinen door oude rivierarmen, langs oeverwallen, stroomgeulen en grindbanken. Duitsland en Nederland vinden elkaar in Grenspark Maas-Schwalm-Nette. Je kunt deze natuur natuurlijk ook op je fiets ontdekken, of te paard. De wandelknooppunten wijzen je de weg.

OP ZOEK NAAR GELUK
Kun jij wel een beetje geluk gebruiken? Dan is Roerdalen jouw place-to-be. Daar vind je maar liefst 25 geluksplekken. Zes daarvan zijn speciaal voor kinderen. Je vindt deze plekken in de natuur, maar ook in de kernen. Op elke plek krijg je drie tips die je helpen om gelukkiger te worden. Er zijn zelfs gouden gelukstips die je bij plaatselijke ondernemers af kunt halen. En houd je van geocachen, dan kun je op zoek naar geluk. In de buurt van elke geluksplek ligt een geluksgeocache verborgen.

Fotografie: VVV Midden-Limburg
_________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.