Home > Travel > Liens Travel > Zomer must-haves in je reistas

Zomer must-haves in je reistas

Auteur: Lien Verwimp

Een vierde deel van de zomer is alweer voorbij (help! Ik moet dringend starten met me op de rest te focussen); het is dus dringend tijd je enkele toffe zomermerken voor te stellen. Want ik ga ervan uit dat ik niet de enige ben die in juli en augustus ineens minder grenzen heeft als het op winkelen aankomt :-). Ook al heb ik steeds donders goed in m’n achterhoofd dat ik helaas geen twaalf maanden per jaar aan het strand woon en in teenslippers kan vertoeven. Ach, het gevoel telt, en onderstaande producten/gadgets werken daar goed aan mee.

24/7 zonnecrèmegeur, aub
Wat is er beter dan je dag starten met een laag zonnecrème en de heerlijke geur die dit met zich meebrengt? Well, I’ll tell you. Een zonnelijn die ook een starterskit heeft om al een maand vóór je vakantie aan te brengen. Zo hoef je niet op de zon te wachten om er vijftig keer per dag aan herinnerd te worden hoe de zomer ook alweer ruikt. Rep je naar de website van Mylène, waar je naast de beschermende starter-spray ook selftanner, gewone zonnecrème en after-sun vindt. Zo ben je van het begin tot het einde helemaal beschermd en kun je zonder schuld/kreeftgevoel met je bruine kleurtje pronken.

    

Moet er nog meer goud zijn?
Scroll door Instagram en je ziet dat ten minste één op de tien foto’s in het teken van juwelen staat. ‘Less is more’ schijnt helemaal weg te zijn, want hoe meer gouden accessoires, des te beter! Zelf ben ik grote fan van de trend. Leuk is dat door de populariteit steeds meer kleine bedrijfjes uit de grond schieten, waardoor je met uniekere juwelen kunt komen. Aanrader: Saint Lily. Tegen een schappelijke prijs kom je hier toffe stuks tegen die een laagje goud/zilver hebben. Lees: zwembad/zee/douche proof!

     

Duurzaam op pad
De hele discussie ‘je gaat op reis dus je bent slecht bezig voor het milieu, dus kom niet af met ik-eet-vegetarisch-en-drink-uit-een-drinkbus’ is volop aan de gang. Ieder z’n eigen mening, maar in mijn ogen kan elke kleine moeite helpen. Ieder z’n eigen battle. Dus als je toch naar het buitenland gaat, doe dat dan bijvoorbeeld met een duurzame reistas! Prachtig om te zien dat steeds meer bedrijven hun best doen om extra op te letten met welke partners ze in zee gaan en hoe deze hun producten maken. Everlane is er eentje van. Dit bedrijf spant zich in om honderd procent transparant te zijn over hoe zijn producten exact in de winkel komen. Koop je bij hen een tas, dan mag je er zeker van zijn dat een minder bedeeld persoon hier een mooi centje aan heeft bijverdiend en onder de juiste omstandigheden heeft gewerkt.

Spiritueel tussendoortje
Wissel je GSM eens voor een boek op reis. Even geen miljoenen prikkels en berichten, maar genieten van het nu en tot jezelf komen. Als dat laatste nog moeilijk lijkt, heb ik hét boek voor je. In ‘De kunst van het geluk’ word je meegenomen in de wijze woorden van Dalai Lama. Zeker niet te wollig, maar een mooie samenvatting van wat belangrijk is om erbij stil te staan wat er toe doet in het leven. En is een vakantiereis(je) niet hét moment om daar even bij stil te staan?  

___________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.