Home > Travel > Liens Travel > Zes top luxeadresjes in Corsica

Zes top luxeadresjes in Corsica

Als pur sang reis- en zomermeisje ben ik begin september steeds een beetje melancholisch. De twee leukste maanden van het jaar zijn alweer om. En wat is het snel gegaan. Daar hebben m’n vele reisjes uiteraard aan bijgedragen. Ze waren allemaal ongelooflijk tof, maar de vakantie in Corsica steekt er met kop en schouders bovenuit. Wat een ontdekking! Dit keer geen uitgebreide reisgids, maar wel zes gevarieerde topadresjes die mensen van het goede leven zeker niet willen missen.

Hotel La Dimora
Ken je dat gevoel na een vertraagde vlucht, wachten op je bagage en zweten in veel te dikke kleren? Yes, ik voel dat je m’ hebt!  Dan kan ik je zeggen dat La Dimora dé plek is waar je meteen wilt zijn. Een hotel met vijftien kamers, zeer persoonlijke aanpak en prachtige inrichting.

 

Dit boetiekhotel ligt in het noorden van het eiland, van waaruit je gemakkelijk de Cap Corse kunt ontdekken: een prachtige kustweg met waanzinnige uitzichten achter elke bocht.

Domaine de Murtoli
Exclusiviteit tot de tiende macht. Ik denk dat dat de beste manier is om het prachtige Murtoli-domein te beschrijven. Als ik erbij vermeld dat Sarkozy, de voormalige president van Frankrijk, er zijn vakanties doorbrengt, zegt dat genoeg zeker? Op 2500 hectare grond (!) vind je er elf villa’s, een golfterrein en drie restaurants. En o ja, ook een stuk of honderd wilde everzwijnen.

  

Overnachten bij Murtoli is enkel voor de happy few weggelegd, maar als je geluk hebt kun je binnenraken op één van hun thema-avonden in het strandrestaurant. Zo kun je op z’n minst met hun heerlijke keuken kennismaken!


Kledingwinkel Izi Mi
Ook de winkelliefhebber is op z’n plaats in Corsica, en dan vooral in het havenstadje Porto Vecchio. Daar vind je heel wat ontwerpers met toegankelijke winkels, waaronder het stijlvolle Izi Mi. Het zou een belletje kunnen doen rinkelen, want de Corsicaanse verkoopt haar kleding ook op het vasteland in Frankrijk.

Hotel Capo Rosso
Soms heeft een zaak gewoon ongelooflijk veel geluk met zijn uitzicht en omgeving. Ik ken persoonlijk veel voorbeelden waarbij vervolgens de aankleding iets naar achteren wordt geschoven, omdat het volk toch naar daar zal trekken door de uitzonderlijke ligging. Maar stel je nu voor dat én de plek én het concept, aankleding, gastrijvrijheid op en top zijn? Dan wil je geen kik meer verroeren, trust me.

Hotel Capo Rosso ligt in het midden van het eiland, vlakbij enkele pittoreske wandelpaden. Voor mij het mooiste deel van Corsica. Lijkt wel of je in een Amerikaans natuurpark rondrijdt! Even zweten als je de derde berg beklimt, maar de voldoening achteraf is enorm groot.

 

Eilandhoppen op je eigen boot
Wie’ luxe op vakantie’ zegt, zegt daar in één adem waarschijnlijk ook  ‘boottochtje’ bij. En al helemaal als de uitzichten in het Zuiden van Corsica er als volgt uitzien:

  

In de haven van Bonifacio kun je je eigen boot of jacht huren bij Yacht and Service. Dit bedrijf zorgt ervoor dat je niets tekort komt en je ver weg van alle toeristen geniet van de mooie kustlijnen. Dat er ook enkele paradijslijke eilanden op een uurtje varen liggen, is natuurlijk fijn meegenomen!

 

Lunch on the beach: Cala Rossa
Het Franse prachteiland heeft ongelooflijk veel mooie hotels, waardoor het moeilijk kiezen is. Om tijdens je verblijf toch met een paar daarvan kennis te maken, kun je er ook gewoon gaan eten. Wij deden dat bij Cala Rossa vlakbij Porto Vecchio (zuiden), want hun beachbar is er eentje om U tegen te zeggen. Topservice, prachtige livemuziek en het geluid van rustige golven op de achtergrond. Het menu doet ietwat basic aan, maar dat past in die setting perfect.

 

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.