Home > Branded content > Winters genieten in Nederrijn

Winters genieten in Nederrijn

Auteur: Lizanne van der Werf

De regio Nederrijn, vlak over de Duitse grens tussen Nijmegen en Roermond, staat bekend om haar vele wellnessmogelijkheden. Maar het gebied heeft veel meer te bieden, zeker nu de winter weer in volle gang is. De werking van het licht zorgt voor een bijzondere sfeer, en die sfeer komt ook tot uitdrukking op het bord.

Smakelijke wintergroente

De ons alom bekende groente boerenkool doet het ook bij onze oosterburen erg goed, zeker in de winter. Grünkohl wordt geoogst van bevroren grond omdat de smaak dan op zijn best is. De mogelijkheden van boerenkool zijn eindeloos: van een klassieke bereiding met casselerrib of mettwurst tot een vernieuwende flammkuchen met boerenkool.

Geliefde traditie

Naast groentes zoals boerenkool, kastanjes en paddenstoelen biedt de winterse keuken van Nederrijn ook een ander speciaal ingrediënt: gans. Het eten van gans in dit seizoen is al jarenlang een geliefde traditie in de regio. Naast de klassieker, knapperig gebakken borst of poot met appel, rode kool en knoedels, bieden veel restaurants creatieve variaties hierop.

 

 

 

 

 

 

 

Kracht van edelstenen

Ontspan na al deze lekkernijen in een wellness-tempel naar keuze. Op zoek naar een unieke beleving? Laat je dan verbazen in de spa van Waldhotel Tannenhäuschen in Wesel. Naast een traditionele Finse sauna vind je hier een fontein met ‘juwelenwater’ – wellness met de kracht van edelstenen.

Diverse wellnessmogelijkheden

Een lomi lomi massage, een Rhassoul-bad en een sauna met klankschaalsessie, je vindt het allemaal in Nederrijn. Dompel jezelf onder in de wereld van wellness bij één van de vele prachtige wellnessresorts zoals See Park SPA in Geldern, Livingroom SPA in Landhotel Voshövel in Schermbeck of Sauna Embricana in Emmerich am Rhein.

 

 

 

 

 

 

 

Waar je ook komt in Nederrijn: het aanbod is heerlijk.

Voor meer informatie:

Niederrhein Tourismus GmbH
Tel: +49 (0)21 6281 7903
E-mail: info@niederrhein-tourismus.de
Website: www.niederrhein-tourismus.de/auszeit

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu