Home > Travel > Winters genieten in Maasmechelen

Winters genieten in Maasmechelen

De temperaturen zakken, kerstbomen staan in huis en verschillende steden trekken een winters jasje aan. De gezelligste tijd van het jaar is aangebroken! Ook Maasmechelen doet mee, met een knus aanbod aan winterse activiteiten. Nog op zoek naar een leuke daguitstap in december? Rep je dan naar één van de meest levendige gemeentes van Belgisch Limburg. Hieronder onze favoriete ervaringen in Maasmechelen.

Kerstshoppen in Maasmechelen Village

Bij een bezoek aan Maasmechelen mag de luxueuze village niet ontbreken. Tijdens de laatste maand van het jaar is het er niet alleen prachtig versierd met charmante kerstlichtjes, de winkels zijn er ook gevuld met bijzondere kerstkoopjes. Scoor je cadeaus hier of verwen jezelf in één van de vele boetieks.

Zetellaan 100, Maasmechelen (BE) – tbvsc.com/maasmechelen-village

Schaatsbaan met Scandinavisch uitzicht

Schaatsen is altijd leuk, maar Maasmechelen doet er nog een schepje bovenop. Breng een bezoekje aan de schaatsbaan bij restaurant Terland, en geniet er van adembenemend zicht op de natuur. Extra magisch tijdens zonsondergang. Voor de levensgenieters is het extra leuk om op zaterdag te komen, wanneer het restaurant een heuse Winter-BBQ op hun OFYR organiseert. Reserveer op voorhand om zeker te zijn van een plekje.

Nationaal Parklaan 1, Dilsen-Stokkem (BE) – terland.be/testpagina-1/

Herbronnen in Elaisa Wellness

Niets is zo ontspannend als bij koude buitentemperaturen van een sauna of heet bad te genieten. En ook dit doet Maasmechelen met een zicht om u tegen te zeggen. Boek een dagje spa of persoonlijke behandeling bij Elaisa wellness en komt midden in de natuur volledig tot rust. 

Nationaal Parklaan 7, Dilsen-Stokkem (BE) – elaisawellness.com

Cultuur snuiven in het Railway Brick Museum

Een museum volledig gevuld met Lego-steentjes? Het Railway Brick Museum maakt het waar. In de oude artisanale bakkerij van Leut wordt de geschiedenis van meer dan 50 jaar Lego-treinen uitgestald. Elke trein is er omringd met een decor dat past uit het desbetreffende tijdperk. Het stopt echter niet bij treinen: in één van de ruimtes staan er ook Lego-constructies van Harry Potter, tot een winterlandschap en een pretpark. Leuk voor jong en oud!

Sint Pietersstraat 87, Maasmechelen (BE) – visitmaasmechelen.com/railway-brick-museum

Winterwandeling in Nationaal Park de Hoge Kempen

Wie de benen wil strekken en genieten van indrukwekkende panorama’s, kan de poorten van het Nationale Park Hoge Kempen doorwandelen. Daar vertrekken verschillende wandelingen, met als hoogtepunt een heuvel met zicht op de terril, water en de tuinwijk in Eisden. Net alsof je op vakantie in Scandinavië bent.

Luxegebak bij The Bakery

Ook in gastronomie en hospitality-concepten weet Maasmechelen te verrassen. Zo moet zeker het industriële pand van ‘The Bakery’ op je planning staan. Daar kun je heerlijk vers gebak, chocolade, pizza’s en artisanale broden kopen. De toonbank is al een ervaring op zich – moeilijk om hier met lege handen naar huis te gaan. Op de eerste verdieping vind je ook ‘Two oh Five’, waar je gezellig kunt tafelen tijdens ontbijt of lunch.

Terhillslaan 4, Maasmechelen (BE) – tbvsc.com/maasmechelen-village/nl/lokale-attracties/the-bakery

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.