Home > Living > Winterland Hasselt beleeft alweer de achtste editie

Winterland Hasselt beleeft alweer de achtste editie

Auteur: Maarten van Laarhoven

Winterland Hasselt, dat elk jaar gehouden wordt op het Kolonel Dusartplein aan de rand van het centrum, is inmiddels uitgegroeid tot het belangrijkste winterevenement van Vlaanderen. De afgelopen week ging alweer de achtste editie van start met een speciale openingsbijeenkomst voor genodigden. Zeven weken lang kunnen liefhebbers van kerstsfeer en winterse gezelligheid terecht in wat wel wordt genoemd ‘de mooiste kerststad van België’. Die bestaat onder meer uit een kerstmarkt met sfeervol ingerichte winkeltjes en knusse eettentjes, feestelijke attracties  waaronder de Hesselse Poepjee (een in het Italiaanse Treviso gebouwde ‘grand carrousel’ beschilderd met stadsbeelden van Hasselt), een schaatsbaan van maar liefst 1000 vierkante meter, een levensgrote kerststal, het populaire Winterlandcafé én het Huis van de Kerstman, waar ‘de Kerstman zelf’, gesteund door zijn elfjes, in aanloop naar de kerstdagen zijn bezoek ontvangt.

De organisatie van Winterland rekent ook dit jaar weer op honderdduizenden bezoekers. Die komen deels met touringcars vanuit heel België, want Winterland is opgenomen in het assortiment van dagtochten van alle belangrijke touroperators. Zoals gebruikelijk profiteren de Hasseltse middenstand en de talrijke horecagelegenheden in de Belgisch-Limburgse hoofdstad behoorlijk mee van alle toeloop. 

Foto’s: Jempi Welkenhuyzen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.