Home > Travel > Wellnesswandeling Thermae 2000: ontspanning in de Valkenburgse natuur

Wellnesswandeling Thermae 2000: ontspanning in de Valkenburgse natuur

Wat doe je als restaurants en (eet)cafés gesloten zijn en je het beste geen vrienden of familie kunt bezoeken? Je eigen streek herontdekken bijvoorbeeld. En midden in de prachtige Limburgse natuur is dat zeker geen straf! Vandaag vertellen we je over de Wellnesswandeling die kuuroord Thermae 2000 heeft uitgezet op de Cauberg. De wandeling kon afgelopen weekend voor het eerst worden gemaakt. Wandelaars zijn tot en met eind januari nog vijf weekenden lang van harte welkom om de route ook te lopen.

Als we ons deze zaterdag bij de receptie van Thermae 2000 melden, lacht een prachtige herfstzon ons toe. We worden vriendelijk ontvangen en krijgen direct een vitaliteitspakketje uitgereikt, met daarin een appel, een mueslireep, een smoothie en een flesje water. Daar moesten we de tocht van een kleine 4 kilometer wel mee doorkomen.

We kijken op de meegeleverde routebeschrijving en steken de Cauberg over. Meteen al wandelen we offroad de natuur in. Na enige tijd passeren we een grote beuk. De meegeleverde toelichting leert ons dat deze opvallende boom meer dan zestig jaar oud is. Door gronderosie zijn de wortels deels boven de grond komen te liggen. Positief voor vossen, dassen en kleine knaagdieren die er hun holen van kunnen maken. Verdrietig worden we als we lezen dat de boom waarschijnlijk nog maar zo’n zeven jaar te leven heeft.  Dat komt door de aanwezigheid van zwammen, die als een soort parasiet de bloedvaten van de boom verstoppen. We nemen ons voor, om de boom voor zijn sterfbed nog eens te komen opzoeken.

We wandelen het bos uit richting de Plenkertweg. Deze voert ons naar het centrum van Valkenburg. Onderweg passeren we tal van bezienswaardigheden zoals het nieuwe Par’Course-gebied (met onder meer het Shimano Experience Center), Museum Romeinse katakomben en het Amstel Gold Race Xperience. Helaas zijn ze momenteel niet allemaal geopend, maar hopelijk verandert dat de komende weken.

Onderaan de Cauberg zijn we blij als we lezen dat we rechtdoor mogen lopen en niet de berg hoeven te beklimmen. De ‘vreugde’ is echter van korte duur. Want even later staat ons een beklimming van een pittig trappenpad te wachten. Maar kom op, een beetje klimmen zijn we toch wel gewend in Zuid-Limburg!

Bovenaan het trappenpad, heb je de mogelijkheid om een stukje over het blotevoetenpad te wandelen. Met schoenen en sokken in onze hand, nemen we de uitdaging aan. Een leuke ervaring! Bij het volgende bankje zetten we ons neer om onze schoenen weer aan te doen en onze weg te vervolgen.

We dalen af en steken de weg over bij de Daelhemergroeve. Via het ’olifantenpaadje’ in de tegenovergelegen wei, naderen we het einde van onze wandeling. De laatste meters lopen door het mooi onderhouden Landel Green Parcs Cauberg, tot we weer bij Thermae 2000 aankomen.

Bij aankomst mogen we ons melden voor een leuk afscheidspresentje, met enkele verzorgingsproducten, een tegoedbon en een zeer mooi Thermae 2000-magazine. Wij stappen de auto in huiswaarts, maar ik kan me best voorstellen dat menigeen het leuk zou vinden deze wandeling te combineren met een bezoek aan de sauna en de wellness. Wellicht is het zelfs een idee om even helemaal af te schakelen met een overnachting en een lekker diner? Dat hebben we allemaal wel eens nodig in deze uitdagende tijden.

Deze wandeling ook beleven? Dat kan tijdens de volgende weekenden:

  • Zaterdag 28 november & Zondag 29 november
  • Zaterdag 12 december & Zondag 13 december
  • Zaterdag 26 december & Zondag 27 december
  • Zaterdag 9 januari & Zondag 10 januari
  • Zaterdag 23 januari & Zondag 24 januari

Inschrijven kan via: www.thermae.nl/wellnesswandelingen

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.