Home > Culinair > Wellicht kerstkindje voor initiatiefnemer Glazen Restaurant

Wellicht kerstkindje voor initiatiefnemer Glazen Restaurant

Auteur: Selin Özmen

Limburgse koks koken in december voor het goede doel: het Glazen Restaurant in Heerlen. Het culinaire initiatief is gekoppeld aan het Glazen Huis van 3FM Serious Request, het populaire radioprogramma waarbij enkele landelijk bekende dj’s aan het eind van het jaar vrijwillig vasten om aandacht te vragen voor een probleem in de wereld en en passant geld in te zamelen voor datzelfde doel. Het gaat om een initiatief van de vier vrienden Danny Keppels, Bob America, Andy Croonenberg en Xavier Cortenraedt. Chapeau Magazine stelt ze deze week kort aan u voor: vandaag  Bob America.

Bob America (35) werkt als commercieel directeur bij Staffable Payroll Mise en Place, het Maastrichtse bedrijf dat personeelsdiensten levert voor de horeca- en hospitalitybranche.

Veel tijd voor ontspanning heeft deze commercieel directeur niet. Op het moment dat Bob zich definitief beschikbaar stelde voor het Glazen Restaurant 2015 kreeg hij geweldig, maar vooral ook spannend nieuws. Bob en zijn partner zijn in blijde verwachting! Extra bijzonder hieraan is, dat zijn vriendin hoogstwaarschijnlijk zal bevallen op kerstavond, tevens de laatste dag van het Glazen Huis.

Multitasken is voor Bob helemaal geen probleem, hij houdt namelijk van drukte. Zijn motto is dan ook: ‘No one looks back on their life and remembers the nights they got plenty of sleep’. Bob haalt graag het maximale uit zijn leven, en daar hoort zijn beroep, het papa-zijn, maar ook zichzelf steeds opnieuw uitdagen bij.

Dat laatste is een van de redenen geweest om mede het Glazen Restaurant 2015 op te zetten. ,,Ik houd van aanpakken en vooral om nieuwe mensen te ontmoeten. Daar haal ik namelijk veel energie uit!’’

Dat is eigenlijk ook alles waar het Glazen Huis volgens Bob voor staat. En natuurlijk het feit dat alles in teken staat van het goede doel, maakte het alleen maar aantrekkelijker, zegt hij. ,,Het Glazen Restaurant is fulltime werken. Er worden geen facturen uitgeschreven, alles wordt gesponsord en alle opbrengsten gaan via 3FM Serious Request naar het Rode Kruis.”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.