Home > Travel > Liens Travel > Weer of geen weer: de Belgische kust is altíjd een goed idee

Weer of geen weer: de Belgische kust is altíjd een goed idee

Auteur: Lien Verwimp

In volle nazomer boekte ik samen met drie vriendinnen een weekendje Knokke om dit heerlijk warme seizoen af te sluiten. Maar mevrouw zon besloot dat ze voor dit jaar in de Lage Landen wel genoeg geschenen had. Let’s not blame her. Ze heeft ‘r best gedaan en ze kan niet altijd shinen. Het zorgde er alleen voor dat we met iets minder moed richting het gezellige westen trokken. Zonder enige reden! Want eens aangekomen, bewees het mondaine Knokke dat je echt geen mooi weer nodig hebt voor een leuk weekendje weg. Shinen dat het stadje deed, met z’n hippe winkels en adresjes!

   

Shop eens in de Zoutelaan
Knokke het meest chique kindje van de Belgische kust – is ’n walhalla voor wie graag door originele winkels snuistert. Heel wat pop-ups kozen voor deze stad en ook als het eens wat meer mag zijn, zit je op het juiste adres. ‘Couleur Locale’ is een enorm leuke winkel voor je interieur, bij ‘Just Julia’ moet je zijn voor de laatste nieuwe stuks van heel wat premium kledingmerken. Het zou zonde zijn hier niet even binnen te springen als je toch in Knokke bent. Dus hoop maar dat het regent, dan kun je op je gemak alles bekijken en heb je een stuk minder last van schuldgevoelens omdat je niet aan ’t zeetje ligt. En als dan nog eens iemand vraagt of je alwéér bent gaan shoppen, heb je door de regen tenminste meteen een antwoord klaar.

  

Laat je eens culinair verrassen
De Vlaamse kust. Dan denk je al snel aan mosselen, garnaalkroketten of tomate farci. En toegegeven, dat kan ter plekke ook écht eens goed smaken. Maar maak gebruik van het slechte weer door iets langer op Foursquare te scrollen en zo de net-iets-andere adresjes tegen te komen. Ofwel shop je gewoon iets langer en vertrouw je op mijn culinaire tip der culinaire tips: La Guera. Wauw! Wat kun je hier lekker eten. Moeder en zoon vullen hier al 28 jaar de magen van heel wat fijnproevers, maar ze zijn verre van in het verleden blijven hangen. Hier geniet je van een vlotte service met ’n wereldkeuken om U tegen te zeggen. Van dim sum tot tajine, tot, jawel, mosselen & vis uit de Noordzee. Heerlijk down to earth, maar op hoog niveau. Smakelijk!

  

Snuif eens wat cultuur op
Geef toe: als je op ’n zonnige nazomer dag kunt kiezen tussen een beachbar of een kunstgalerij, weegt de vitamine D waarschijnlijk iets zwaarder door. De regen liet ons deze keer geen keus. Maar zelfs als fervente zonneklopper kan ik je zeggen dat de beachbar volgende keer wel concurrentie mag verwachten. Knokke barst van de kunst en die kun je in heel wat inspirerende galerijen gaan bekijken. Zo leuk! Theetje erbij, uitleg van een dromerige dame met een grote bril en we voelden ons helemaal relaxed. En slim en zo. Wel nog een tijdje werken om die mooie schilderijen aan te kunnen schaffen. ,,Tot de volgende keer, mevrouw, we denken er nog even over na!” 😉

  

Laat je eens lekker in de watten leggen
Ken je die typische kusthuisjes/-hotels aan de Noordzee? Voor wie de westhoek-accommodaties niet meteen nostalgisch zijn uit de kindertijd: ze doen een beetje aan Engeland denken. ’n Tikkeltje ouderwets, maar o zo gezellig. Wij verbleven in Hotel Britannia en werden er met open armen ontvangen. Als Limburger moet je vijf keer per minuut ‘wablieft?’ antwoorden op hun sappige accent, maar dat staat een leuke babbel nooit in de weg. Door Britannia’s centrale ligging ben je zowel snel aan het strand als in de winkelstraten. Dat het hotel ook nog eens recht in ’t Zoute ligt (lees: midden in de verzorgde villawijk) is mooi meegenomen: heel leuk om hier tussen de kleine straatjes eens binnen te gluren in de chique huizen. Zoals gezegd: nog een tijdje werken!

  

En ja.. Waai eens lekker uit!

  

Weer of geen weer: we zijn toch niet van suiker? Ook onder een druppelende hemel heeft de Noordzee een soort van ‘helende’ werking. Even in de rol van de dromerige kunstdame hierboven: kijken naar hoge golven en een uitgestrekte zee laat je piepklein voelen en zorgt ervoor dat je een beetje kunt relativeren. Relativeren over waar je je druk om maakt, wat er eigenlijk toe doet in het leven en ja, ook over de natte jeans die je op dat moment door de regen aanhebt. ’t Gaat om de mooie, gezellige momenten met de mensen die je graag hebt en damn, #dekust, die leuke tijd heb je ons gegeven!

Meer tips voor de Belgische kust? Kijk dan even op https://www.dekust.be/nl

 

______________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.