Home > Travel > Waarom een weekendje weg in eigen land een top idee is

Waarom een weekendje weg in eigen land een top idee is

Zoveel maanden verder zitten we nog steeds in lockdown, dit keer zelfs met een reisverbod. Maar dat wil niet zeggen dat je binnen de muren van je eigen huis moet blijven, integendeel zelfs! Ik raad iedereen aan om op zijn minst één weekend erop uit te trekken in eigen land. Zelfs al is het dicht bij huis, ik beloof je, je komt terug als een nieuw mens. En hebben we dat momenteel niet allemaal een beetje nodig?

 

Ik speurde op internet naar charmante vakantiewoningen en kwam zo bij Beaujean Vacances terecht. ‘Authentieke huizen in Limburg’, lees ik op hun website. Nice! Mijn oog viel vrijwel meteen op hun collectie ‘Tiny Houses’. Vier kleine, duurzaam gebouwde huisjes, midden in de uitgestrekte velden van Sippenaeken. Met wandelschoenen, een goed boek en een portie enthousiasme trok ik naar één van deze Tiny Houses. Waarom dit een zalig, rustgevend weekend is geworden en waarom ik iedereen aanraad om ook zijn biezen te pakken, lees je hieronder!

 

 

1 – Bye bye, dagelijkse sleur!

Opstaan, eten, werken, eten, opruimen, sporten, slapen. En weer opnieuw. Sounds familiar?  Veel mensen die al sinds maart van thuis uit aan het werk zijn zullen herkennen dat alle dagen op elkaar beginnen te lijken. Doorbreek deze sleur door er een weekend op uit te trekken en even in een ander ritme te zitten. Zo begonnen wij de dag in onze Tiny House van Beaujean met een bezoek aan de markt van Aubel en een kleine wandeling, waarna we gezellig ontbeten en op verkenning gingen in de buurt. Een dag leek ineens véél langer doordat ons dagelijks ritme werd verbroken.

2 – Blijven ontdekken

Als er naar mijn reisbucketlist gevraagd wordt, noem ik steevast enkele exotische bestemmingen op. Hoe verder, hoe beter. Maar als er één ding is dat de coronacrisis me heeft geleerd, is dat er dicht bij huis vaak evenveel moois te zien is. In ons mooie Limburg, bijvoorbeeld! Vanuit het Tiny House kun je prachtige wandelingen maken in zowel België als Nederland. Onderweg is het genieten van vergezichten en charmante dorpjes met typische, ‘bruine’ cafés. Dit gedeelte van de Limburgse grensstreek is een bestemming op zich.

3 – Creatief culinair

Ken je na enkele maanden lockdown de afhaalmenu’s van de restaurants van in je buurt al vanbuiten? I’m guilty :-)! Een weekendje weg betekent momenteel helaas nog geen terrasje of een restaurantbezoek, maar wél dat je eens op een andere plek eten kunt bestellen. Zo blijf je ontdekken. Verblijf je in de Tiny House, ga dan zeker eens naar La Scala in Aubel of ga voor een gastronomische ervaring een menu afhalen bij Hof De Draeck in Teuven.

4 – Make your days count

Ik heb het mezelf meermaals horen zeggen de afgelopen dagen… De dagen, weken en maanden gaan zo snel om; het lijkt alsof het afgelopen halfjaar in een oogwenk voorbij was’. Als dagen op elkaar lijken, verandert je tijdsbesef en lijkt het allemaal veel sneller te gaan. En we leven maar één keer, dus is dat geen gigantische zonde? Mijn tips: hou je aan de regels, maar stop niet met nieuwe herinneringen maken. Ontdek, ga de natuur in en breek af en toe je dagelijkse ritme. Make every day count!  Wij maakten alleszins zalige nieuwe herinneringen in het charmante Tiny House van Beaujean. Als wandelen, fietsen, goed eten en herbronnen in de natuur jou leuk in de oren klinkt, ben ik er zeker van dat dit voor jou hetzelfde gaat doen. Enjoy!

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu