Home > Travel > Waardevol toerisme voor de toekomst

Waardevol toerisme voor de toekomst

Woensdagmiddag vond de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst plaats van Visit Zuid-Limburg, traditiegetrouw bij Holland Casino in Valkenburg. Algemeen directeur Anya Niewierra hield een pleidooi voor waardevol toerisme in de toekomst, waarbij de 135 jaar oude bronsgroene toeristische eik symbool stond in het verhaal. De toeristische organisatie bestaat dit jaar op 23 februari 135 jaar en presenteerde de bloeiende eik als metafoor voor een gezonde toeristische toekomst van Zuid-Limburg. Niewierra deed dit op basis van de nieuwe Visie Vrijetijdseconomie 2030, opgesteld door de provincie en de 16 gemeenten- in samenwerking met inwoners en ondernemers.

‘135 jaar toerisme bracht ons een waardevolle economie, gerestaureerde monumenten, een onderhouden landschap, voorzieningen in de kernen en vreugde onder gasten en inwoners.  Maar hoe zorgen we ervoor dat toerisme niet alleen maar ‘geld’ opbrengt op korte termijn en vooral waarde en geluk toevoegt aan het gebied en haar inwoners op de lange termijn? En hoe zorgen we voor een bloeiende toeristische Eik in de toekomst?’ waren de vragen die directeur Niewierra hardop stelde.

Prijswinnaars 2019 

De antwoorden kwamen vervolgens in een 9 punten plan: Van de bescherming van ons landschap, tot onze cultuur en tradities. En van het betrokken van onze inwoners bij planvorming tot het realiseren van internationale verbindingen.

Met als resultaat een authentieke regio waarvan genoten en geleefd wordt door inwoners en gasten. De bijeenkomst eindige met een citaat uit een boek van Peter Wholleben: ‘Een boom kan immers altijd maar zo goed zijn als het bos om hem heen.’

Nog voor aanvang van de borrel, werden diverse ondernemers die in 2019 in de prijzen waren gevallen, in de bloemetjes gezet.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.