Home > Travel > Liens Travel > Vroeger was alles (niet) beter

Vroeger was alles (niet) beter

Auteur: Lien Verwimp

Een week voor vertrek, en je hebt het razend druk. Naast je werk, de was en de strijk moet je nog het internet afschuimen om de beste adresjes en locaties op jouw vakantiebestemming te vinden. Vooraf. Want wat je absoluut niet wil, is hotspots mislopen of ter plekke een fout restaurant in lopen. Het lijkt wel of er anno 2018 heel wat druk ligt op de reizen die we maken.

‘Druk’ heeft natuurlijk een negatieve bijklank. Want uren scrollen op TripAdvisor of Foursquare hoort nu eenmaal bij de pret! En wat is het heerlijk om prachtige adresjes te ontdekken. Misschien maakt een juiste eetkeuze op een onbekende plek ons juist wel heel rustig. Wil dat zeggen dat we in principe iets langer op vakantie zijn, omdat we online al een week eerder op de bestemming zijn aangekomen? Misschien wel. ,,Vroeger was dat toch anders, kind”, zei oma toen ik haar trots over m’n speurtocht naar het beste adresje in Kroatië vertelde. ,,Vooraf reserveren konden we niet, want bellen naar het buitenland was duur. Meestal boekten we dus een volpension op basis van brochures of tips van kennissen, en wanneer dat niet het geval was, gingen we er gewoon spontaan op uit. Met als belangrijkste selectiecriterium ons budget, natuurlijk.”

Ik weet niet goed welke twee scenario’s me beter in de oren klinken. Als ik tijdens het scrollen een reisblogger iets zie posten over een perfect lopende burrata op een bedje van verse prosciutto, of een Instagramwaardige avocadotoast met uitzicht op zee voorbij zie komen, loopt het water me al in de mond. En vooral: wil ik dat hippe eettentje zelf ook eens in ’t echt zien! Want wat als ik zo’n hotspot mis, als ik toch daar ben? Horror! Die #travelers van tegenwoordig, het zijn allemaal ook #foodies geworden. Logisch, want het hoort beide in de categorie ‘levensgenieter’ thuis. En daar kun jij je vast in vinden, lieve Chapeau-lezer! 

Hoe graag ik het ook allemaal eens langs me neer zou willen leggen en een week lang zonder opzoekwerk restaurants zou willen binnenlopen om me te laten verrassen; tijden zijn veranderd. We waarderen de opinies van andere reizigers, leggen de lat steeds hoger en zijn ons meer dan vroeger het geval was bewust van de kwaliteit die we op ons bord krijgen. Waarom risico’s nemen als je ook (bijna) zeker kunt zijn?

Zo sta ik te springen om je te vertellen over m’n ex-qui-si-te eetervaring bij 360 in Dubrovnik. Enkele blogs inspireerden me een maand voor vertrek om dit sterrenrestaurant te bezoeken. En m’n research heeft geloond: op het vlak van mijn eetervaringen staat deze zaak met stip op nummer één. Een overheerlijk menu, gecombineerd met uniek uitzicht (je zit letterlijk ín de burcht van Dubrovnik) en een enorm professionele bediening. Binnenkort meer hierover, maar alvast voor iedereen die in kamp ‘plannen!’ zit: dit is een must-do ;-).

 

Tot slot een berichtje aan het kamp ‘spontaan’: gelijk heb je. Want was er niet ooit eens zo’n quote die zei dat de beste verhalen voortkomen uit onverwachte beslissingen? Wel… Volgende vakantie probeer ik ’t eens aan de kant te schuiven. Of toch minstens tot de helft van de week. Beloofd!

_______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.