Home > Culinair > Voorproefje Brouwlokaal Gulpener

Voorproefje Brouwlokaal Gulpener

Auteur: Jo Cortenraedt

Op 1 december gaat de deur open van het Gulpener Brouwlokaal aan de Rijksweg in Gulpen. We namen alvast een voorproefje en proefden de ambities van Gulpener. Het Brouwlokaal is een multifunctioneel centrum met de nadruk op duurzaamheid. Zo kun je er eten volgens het principe van ’25 miles’. Dat wil zeggen dat nagenoeg alle ingrediënten die in de gerechten zijn gebruikt, binnen een straal van circa 40 kilometer worden gehaald. Alleen voor het zout zijn ze nog een oplossing aan het zoeken, want in Limburg zijn er vooralsnog geen zoutvlakten te vinden.

In de gewelvenkelder zijn een honderdtal bieren opgeslagen die de vele verschillende biersmaken vertegenwoordigen. Niet alleen van Gulpener maar bijvoorbeeld ook een aantal Belgische bieren.

Ook is er een bibliotheek waarin van alles te vinden is over de complexiteit van bier. En bezoekers kunnen zelfs hun eigen bier komen brouwen, met behulp van de brouwmeester.

Ook is er een winkel met allerlei regionale producten, waarbij eveneens de nadruk ligt op duurzaamheid en regio. Aan de achterkant van het pand wordt tevens een mooie ‘Biergarten’ in gebruik genomen. In de winter misschien een beetje koud, maar vanaf het voorjaar kan dat een aangename plek worden.

Fotografie: Luc Hommes 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu