Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Vestingstad Stevensweert

50 tips voor Limburg: Vestingstad Stevensweert

Als je van krijgsgeschiedenis houdt, kun je prima terecht in het stadje Stevensweert, een kleine vestingstad aan de Maas. Het kost hier weinig moeite om je voor te stellen hoe in de 17e eeuw oorlog werd gevoerd. Je hoeft alleen maar de vestingwerken te bekijken, of het stratenplan op je te laten inwerken. Of je bezoekt het streekmuseum, en laat je meteen voorlichten over de Romeinse geschiedenis van deze strategische plek. Maar ze zijn er ook trots op dat de bekendste middeleeuwse Maaslandse beeldsnijder er vandaan komt. Juist: Jan van Steffesweert. Trots hebben ze mij één van zijn werken aldaar kunnen tonen. Ga zelf ook maar kijken! Maar gewoon een middagje sloom kuieren door het stadje vond ik ook al een zalige bezigheid.

Een hapje of drankje in de buurt

Herberg Stadt Stevenswaert is mooi gelegen aan het historische plein. De keuken is niettemin van deze tijd, getuige de Bib Gourmand. Dus een uitstekende prijs-kwaliteit-ver­houding.

Wie op het terras gaat zitten van grand-café ’t Aod Kloaster op de Markt in Stevens­weert, hoeft niet meteen bang te zijn in het klooster te moeten intreden. Wél worden er de nodige speciale kloosterbie­ren geserveerd. En voor de hongerige magen is er altijd wel een biefstukje met champignons of een stukje zalm in dillesaus. Laagdrem­pelig dus.

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu