Home > Travel > Liens Travel > Vanuit Maastricht Airport naar de Egyptische zon

Vanuit Maastricht Airport naar de Egyptische zon

Maastricht Aachen Airport is in volle ontwikkeling. Enkele jaren geleden vloog je vanuit deze luchthaven naar een handvol Europese bestemmingen, maar intussen heeft Corendon ervoor gezorgd dat je ook op de ‘vlieger’ naar Afrika kunt stappen. En dat komt als een geschenk uit de hemel nu koning Winter zijn intrede heeft gedaan! Afgelopen week vloog ik van Maastricht naar de winterzon in Hurghada – en dat was behalve héél handig, ook fantastisch mooi.

Ik denk vaak ‘oh, maar enkele uurtjes vliegen!’ bij het boeken van een reis. Maar als travel day dan daar is, komt daar nog de verplaatsing naar de luchthaven bij. Plus de twee uur die je best op voorhand al ter plekke bent. Als je dan net als ik uit Zuid-Limburg komt, telt de weg naar Brussel, Eindhoven of Düsseldorf wel op. Voordat je het weet ben je een halve dag kwijt. Je kunt je dus wel voorstellen hoe fijn het was om te lezen dat touroperator Corendon zijn aanbod vanuit Maastricht Aachen Airport flink uitbreidt.

Vorig jaar stond Gambia als eerste niet-Europese land het lijstje van bestemmingen. In 2019 verwelkomt Corendon Egypte bij de familie, door ook op badplaats Hurghada te vliegen. Wat daar te zien is? Véél meer dan enkel zon, zee & strand!

Dól-fijn in het wild!

Eerlijk is eerlijk: de zee is een erg groot deel van de schoonheid van Hurghada. Niet alleen omdat deze paradijslijk blauw is, maar vooral om wat er zich onder water afspeelt. Egypte ligt aan de Rode Zee en dat betekent exotische vissen, kleurrijk koraal én.. dolfijnen! Ik had de tour-folders met foto’s van deze schattige beestjes al zien passeren, maar ik moest het toch echt wel met mijn eigen ogen zien om het te geloven. Na een uur varen deden we onze snorkels om en sprongen we voor het eerst in het water. En BAM, dit was in één klap nog mooier dan alle folders samen. Omringd door een school van meer dan twintig dolfijnen, kon ik m’n enthousiasme niet verbergen en zette ik de achtervolging in om ze zo lang mogelijk in m’n vizier te hebben. Hun tempo kon ik uiteraard niet bijhouden. Maar tourguide Ahmed stelde me gerust: ‘Dolfijnen zijn nieuwgierige dieren, ze komen hoogstwaarschijnlijk zo weer terug’. Zijn zin is nog niet af, of moeder dolfijn met haar pasgeborene schiet me op enkele centimeters voorbij. Dit lijkt wel een live-aflevering van de bekende BBC’s documenterairereeks ‘Earth’… een ervaring voor het leven.

Bezoek eens een wereldwonder…

Als je een week in Hurgada verblijft en graag ook wat cultuur opsnuift, doe je er goed aan om iets verder Egypte in te trekken. Met zijn levendige geschiedenis die draait rond farao’s, gouden sarcofagen, tempels en hiërogliefen is er in dit land enorm veel te ontdekken. Hiervoor kun je met een korte en goedkope tussenvlucht voor een dag naar de tempels in Luxor, of naar de piramides in Caïro. Ik koos voor deze laatste optie en die ervaring zindert nog steeds na!

Na amper 45 minuutjes vliegen kom ik samen met m’n reisgezellen aan in de soeks. Magisch, zo met de opgaande zon die leven in de smalle straatjes blaast. Voor ik op zoek ga naar een handgemaakt juwelendoosje, biedt een vriendelijke Egyptenaar ons een vers ontbijt aan. Zijn handgemaakte falafel met smaakvolle groenten kunnen we moeilijk afslaan! Zittend op de kleurrijke kussens met geroezemoes van Caïro op de achtergrond, voel ik me midden in een duizend-en-één-nacht tafereel.

Dit gevoel wordt versterkt als we binnenstappen in het nationaal museum, waar je als het ware in een teletijdmachine stapt. Hier kom je terecht in het Egypte van 2000 jaar geleden: maskers van farao’s (onder andere die van Toetanchamon), mummies, hiërogliefen en gouden graftombes. Een ideaal opwarmertje voor wat ons later te wachten staat: de wereldberoemde Piramide van Giza. Eén van de zeven oorspronkelijke wereldwonderen. Mijn mond valt spontaan open van verwondering voor dit imposante bouwwerk. Onwaarschijnlijk dat dit eeuwen geleden met de hand werd opgebouwd!

Eenmaal terug in Hurghada, kun je opnieuw focussen op het opladen van je batterijen en je vitamine D level terug op pijl krijgen. Topcombinatie, als je ’t mij vraagt!

Praktisch

Boeken van vluchten en hotel vanuit Maastricht Airport kan via www.corendon.nl. In Egypte kies je beste voor een all-in formule, om zeker te zijn van een basisluxe, goede hygiëne en service. Wij sliepen in Sentido Palm Royale Soma Bay.

______________________________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

 

 

 

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.